Wifi: Klienter på gästnätverk kan kommunicera med varandra, men kan inte ansluta till internet

Datorer och enheter (wifi-klienter) som är anslutna till ett gästnätverk kanske kan kommunicera med varandra, men kan inte ansluta till internet.

Detta kan hända om AirPort-basstationen som tillhandahåller gästnätverket är konfigurerad att använda en DNS-server på det lokala nätverket.

Basstationen måste använda en extern DNS-server, till exempel den som tillhandahålls av din internetleverantör.

Gör följande för att ändra din DNS-inställning:

1. Öppna AirPort-verktyg (i mappen Verktyg).

2. Välj din AirPort-basstation.

3. Klicka på Redigera.

4. Klicka på fliken Internet.

5. Ta bort de manuella IP-adresserna som ställts in för DNS-servrar och IPv6 DNS-servrar.

6. Klicka på Uppdatera.

AirPort-basstationen kommer nu att använda den externa DNS-servern, och enheter i gästnätverket bör kunna ansluta till internet.