Windows 8: Varningsmeddelandet ”Avinstallera USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver” vid uppgradering från Windows 7

När du uppgraderar från Microsoft Windows 7 till Windows 8 kan du få ett varningsmeddelande om att avinstallera USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver eftersom det inte är kompatibelt med Windows 8.

Obs! Du bör inte klicka på Avinstallera. Om denna drivrutin har avinstallerats blir alla externa tangentbord, möss och styrplattor som ansluts till en USB 3-port obrukbara i Windows 8.

För OS X Mountain Lion 10.8.3 eller senare

1. Klicka på knappen Tillbaka.
  2. Avbryt uppgraderingen.
  3. Öppna Boot Camp-assistenten i mappen Verktyg (i Finder väljer du Gå> Verktyg).
  4. Använd Boot Camp-assistenten till att hämta den senaste Windows-programvaran från Apple.
  5. Starta om din Mac-dator och starta i Windows 7.
  6. Installera stödprogramvaran i Windows 7 och försök sedan att uppgradera till Windows 8 igen.

För OS X Lion eller tidigare

1. Klicka på knappen Tillbaka.
  2. Avbryt uppgraderingen.
  3. Hämta och installera Windows-stödprogramvaran här.

Läs mer

Tangentbordet och styrplattan på MacBook-, MacBook Air- eller MacBook Pro-datorer inaktiveras inte när du avinstallerar den här drivrutinen. Däremot kan externa USB-enheter inte användas om drivrutinen avinstalleras.

Om du redan har klickat på Avinstallera och ditt externa tangentbord, mus eller styrplatta är ur funktion i Windows 8 måste du ta bort din Windows-partition med Boot Camp-assistenten och börja om. Om installerar en uppgradering måste du installera Windows 7 och Boot Camp-stödprogrammet och sedan uppgradera till Windows 8.  Om du vill få mer information om Windows 8-installationen läser du installationshandboken för Boot Camp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.