MacBook Pro (Retina, mitten 2012): Styrplattan slutar reagera efter uppdatering av MacBook Pro-styrplatta (Retina)

Styrplattan på din MacBook Pro (Retina, mitten 2012) slutar reagera efter uppdatering av MacBook Pro-styrplatta (Retina). Detta inträffar om uppdateringen avbryts när datorn går i viloläge.

Om du har tillgång till en extern mus eller annat pekdon, ansluter du den och uppdaterar igen. Koppla inte bort nätkabeln och låt inte datorn gå i viloläge under uppdateringen.

Följ dessa steg om du inte har tillgång till en extern mus eller annat pekdon:

1. Tryck på Kontroll-Fn-F7 (detta aktiverar alla kommandon med tangentbordet).
  2. Gå till steg 7 om uppdateringsprogrammet visas på skärmen. Gå till steg 3 om uppdateringsprogrammet inte visas på skärmen.
  3. Tryck på Kommando-tabb för att öppna Finder.
  4. Tryck på Kommando-Skift-U för att öppna mappen Verktygsprogram.
  5. Navigera till och markera Uppdatering för MacBook Pro-styrplatta med piltangenterna.
  6. Starta programmet genom att trycka på Kommando-O.
  7. Ordet Uppdatera ska vara markerat i blått. I annat fall trycker du på tabbtangenten så att det markeras.
  8. Tryck på mellanslag för att starta uppdateringen.
  9. Tryck på Retur för att bekräfta.
  10. Ange administratörslösenordet och tryck sedan på returtangenten.
  11. Slutför uppdateringen. Koppla inte bort nätkabeln, låt inte datorn gå i viloläge och avbryt inte uppdateringen.
  12. Ordet ”Uppdaterad” visas i förloppsrutan tillsammans med grön bock när uppdateringen är slutförd. Nu ska styrplattan fungera.