Om symboler och statusar i iCloud-musikbiblioteket

Lär dig vad de olika iCloud-symbolerna i iTunes betyder, hur du vet om en låt köptes från iTunes Store, lades till från Apple Music, matchades med iTunes-matchning eller överfördes, och vad det betyder om dina låtar visas i grå text.

Slå på symbol- och statuskolumnerna

Slå på kolumnerna iCloud-hämtning och iCloud-status med dessa steg om du vill visa symboler och statusinformation:

1. Öppna iTunes.
  2. Om fliken Min musik inte är aktiv, väljer du   Musik från det övre vänstra hörnet i iTunes och klickar sedan på Min musik.
  3. I det vänstra sidofältet klickar du på Låtar.
  4. Högerklicka på den översta raden och se till att det finns en kryssmarkering bredvid iCloud-hämtning och iCloud-status i iTunes-huvudfönstret. Om det inte finns det väljer du kolumnerna genom att klicka på iCloud-hämtning eller iCloud-status.
  5. Kolumnerna iCloud-hämtning och iCloud-status visas.

Symboler för iCloud-hämtning

Om kolumnen iCloud-hämtning är påslagen i iTunes kan du se dessa symboler.

Tillgängligt för hämtning

Symbolen visas när en låt är tillgänglig i iCloud-musikbiblioteket men inte har sparats på datorn.

Kopia

Symbolen visas när en dubblett av låten finns i iTunes-biblioteket på datorn. Symbolen visas bredvid dubbletter som inte har överförts till iCloud-musikbiblioteket.

Väntar

Symbolen visas när en låt håller på att matchas och inte har behandlats. Försök att uppdatera iCloud-musikbiblioteket (Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iCloud-musikbiblioteket) för att lösa problemet.

Inte överfört

Den här symbolen visas när en låt läggs till i iCloud-musikbiblioteket från en iPhone, iPad eller iPod touch, men inte kan matchas och inte överföras från en Mac eller PC. Överför låten genom att slå på iCloud-musikbiblioteket på den dator där den fullständiga ljudfilen lagras.

Borttagen

Symbolen visas när du tar bort en låt från iCloud-musikbiblioteket på en annan dator. Låtar som du tar bort från iCloud-musikbiblioteket tas omedelbart bort från associerade iOS-enheter, men ligger kvar på andra associerade datorer tills du tar bort dem manuellt.

Obehörig

Den här symbolen visas bredvid objekt som inte kan läggas till i iCloud-musikbiblioteket. En låt kan vara obehörig om den inte köptes i iTunes Store eller köptes med ett annat Apple-ID, eller om filen är större än 200 MB, är längre än två timmar eller kodades med 96 kBit/s eller lägre.

Fel

Den här symbolen kan visas om låtfilen är korrupt eller om ett fel uppstod vid överföringen av låten. Försök att uppdatera iCloud-musikbiblioteket (Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iCloud-musikbiblioteket) för att lösa problemet. Om uppdatering inte åtgärdar problemet kan du prova att importera en ny kopia av låten till iTunes-biblioteket.

Inte längre tillgänglig

Den här symbolen betyder att ett objekt inte längre är tillgängligt från Apple Music-katalogen.

Andra iCloud-symboler

Symbolerna nedan visas i det övre högra hörnet av iTunes under sökfältet, inte i kolumnen iCloud-hämtning.

Ansluter

Den här symbolen visas när du först slår på iCloud-musikbiblioteket eller när du uppdaterar iTunes-biblioteket (Arkiv > Bibliotek > Uppdatera iTunes-biblioteket). Det betyder att iTunes ansluter eller skickar uppdateringar till iCloud-musikbiblioteket.

Frånkopplad

Den här symbolen betyder att iCloud-musikbiblioteket inte är tillgängligt. Det kan finnas ett anslutningsproblem mellan iTunes och iTunes Store, eller du kan ha för många objekt sparade i iCloud-musikbiblioteket*. Du kan också se att dina låtar visas i ljusgrå text.

*Du kan ha upp till 100 000 låtar i ditt musikbibliotek. Låtar som du har köpt från iTunes Store räknas inte av mot den här begränsningen.

iCloud-status

Med hjälp av informationen i kolumnen iCloud-status kan du ta reda på om en låt köptes från iTunes Store, lades till från Apple Music, matchades med iTunes Match, överfördes eller något annat.

• Apple Music: Du lade till den här låten från Apple Music-katalogen.
  • Matchad: Den här låten matchades med Apple Music eller iTunes-matchning.
  • Köpt: Du köpte den här låten från iTunes Store.
  • Överförd: Du överförde den här låten till iCloud-musikbiblioteket från en CD-skiva eller annan källa.
  • Inte överförd: Du lade till den här låten i iCloud-musikbiblioteket från en iPhone, iPad eller iPod touch, men den finns inte på den dator som du för närvarande använder.
  • Obehörig: Datorn är inte behörig att spela upp den här låten, eller filtypen kan inte läggas till i iCloud-musikbiblioteket. En låt kan vara obehörig om den inte köptes i iTunes Store eller köptes med ett annat Apple-ID, eller om filen är större än 200 MB, är längre än två timmar eller kodades med 96 kBit/s eller lägre.
  • Väntar: Låten håller på att matchas och har inte behandlats, eller väntar på att överföras till iCloud-musikbiblioteket.
  • Borttagen: Låten lagras på datorn, men har tagits bort från iCloud-musikbiblioteket.

Om en låt som du köpte med ditt Apple-ID är DRM-skyddad och låten inte längre finns i iTunes Store, överförs låten till iCloud-musikbiblioteket i skyddat DRM-format. Du kan hämta låten i samma skyddade DRM-format, men du måste auktorisera datorn innan du kan spela upp den.

En låt med DRM som köptes med ett annat Apple-ID och inte kunde matchas överförs inte till iCloud-musikbiblioteket.

Om dina låtar visas i ljusgrå text

Dina låtar kan visas i iTunes i ljusgrå text av olika anledningar. Dessa är bland andra:

• Du är inte ansluten till iCloud-musikbiblioteket. Om du ser en frånkopplad-symbol i det övre högra hörnet i iTunes är du inte ansluten till iCloud-musikbiblioteket. Anslut igen genom att klicka på symbolen.
  • Låten finns inte i Apple Music eller är inte tillgänglig i ditt land eller din region. De här låtarna visas också i grått om du söker efter dem i Apple Music.
  • Begränsningar är aktiverade för låtar med vuxet innehåll. Läs mer om begränsningar.
  • En artist eller innehållsleverantör har gjort ändringar i ett album. Du kan behöva ta bort albumet från biblioteket och lägga tillbaka det från Apple Music-katalogen.