Identifiera molnstatussymboler i musikbiblioteket på din Mac eller pc

Om du prenumererar på Apple Music kan du ladda upp ditt musikbibliotek så att du kan lyssna på det på alla dina enheter. Lär dig hur du kan kontrollera överföringsstatus för ditt musikbibliotek och vad de olika molnsymbolerna bredvid dina låtar betyder.

Kontrollera överföringsstatus för varje låt i musikbiblioteket

När du aktiverar Synkronisera bibliotek i Apple Music-appen eller aktiverar iCloud-musikbiblioteket i iTunes överför Apple Music och matchar varje låt i ditt musikbibliotek.

Så här kontrollerar du överföringsstatusen för varje låt:

1. På en Mac: öppna Apple Music-appen. På din pc: öppna iTunes, välj Musik från menyn som visas och klicka på Bibliotek.
  2. Välj Låtar i sidofältet.
  3. I menyfältet väljer du Visa > Visa visningsalternativ.
  4. Välj Molnhämtning och Molnstatus.

Musikappfönster som visar visningsalternativ, inklusive Molnhämtning och Molnstatus

Molnstatussymboler

Här nedanför kan du se vad molnstatussymbolerna som kan visas bredvid låtar betyder.

Hämta symbol

Tillgängligt för hämtning

Låten hämtas inte till enheten och kan bara spelas upp när enheten är ansluten till internet. För att lyssna på låten offline trycker eller klickar du på hämtningssymbolen Hämtningssymbol för att hämta den till din enhet.

Dubblettsymbol

Dubblett

Du har flera versioner av samma låt i musikbiblioteket på datorn. Dubbletter av låtar överförs och synkas inte till dina olika enheter.

Symbol för borttagen

Borttagen

Du har flera datorer med Synka bibliotek aktiverat och en låt har tagits bort från en av dessa datorer. Låtar som du tar bort från musikbiblioteket tas omedelbart bort från din iPhone, iPad eller iPod touch, men finns kvar på andra datorer tills du tar bort dem manuellt.

Symbol för obehörig

Obehörig

Apple Music kanske inte kunde överföra låten eftersom den inte köpts från iTunes Store, köpts med ett annat Apple-ID eller för att filen är för stor.

Felsymbol

Fel

Låtfilen är skadad eller ett fel uppstod när låten skulle överföras. Välj Fil > Bibliotek > Uppdatera musikbibliotek i molnet för att lösa detta. Om uppdatering inte åtgärdar problemet kan du prova att importera en ny kopia av låten till musikbiblioteket.

Symbol för moln med streckad kontur

Ett moln med streckad kontur

Låten väntar på att överföras, kan inte matchas, är inte längre tillgänglig i Apple Music-katalogen eller har inte släppts ännu. Läs om vad du ska göra om låtar tar lång tid att överföra.