Om ett macOS-användarkonto som tagits bort börjar visas igen

I den här artikeln finns information om vad du gör om ett macOS-användarkonto som du tagit bort börjar visas igen.

Om du tar bort ett användarkonto från macOS och det visas igen nästa gång du öppnar panelen Användare och grupper i Systeminställningar kan du ta bort kontot med hjälp av Katalogverktyg.

Använd inte Katalogverktyg för att ta bort ett konto som är inloggat eller ett administratörskonto om det bara finns ett sådant konto på din Mac-dator. I dessa fall loggar du antingen ut användaren och tar bort kontot i Användare och grupper i Systeminställningar eller skapar ett administratörskonto till.

1. Logga in som den användare som du vill behålla.
  2. Tryck ned tangenterna Command och mellanslag för att öppna Spotlight. Skriv in Katalogverktyg och tryck på returtangenten eller dubbelklicka på Katalogverktyg bland Spotlight-resultaten.
  3. Om låset lock icon i det nedre vänstra hörnet av fönstret Katalogverktyg är stängt klickar du på det och anger ett administratörsnamn och lösenord.
  4. Klicka på Katalogredigerare i verktygsraden.
  5. Välj Användare på popup-menyn Visar (detta är förvalt om den inloggade användaren inte har använt Katalogredigeraren tidigare).
  6. Markera användaren som du vill ta bort i listan till vänster. Du kan använda sökfältet ovanför listan för att hitta användare i listan. Namnet du markerar måste vara identiskt med det namn som visas i Användare och grupper i Systeminställningar när den användaren är inloggad.
    Ett användarnamn har markerats i appen Katalogverktyg.
  7. Klicka på knappen Ta bort i det nedre vänstra hörnet i fönstret Katalogverktyg.
  8. Bekräfta att den markerade användaren är den du vill ta bort och klicka därefter på knappen Ta bort.

Du kan ta bort användarkontots mapp efter att du har tagit bort kontot:

1. Välj Gå > Gå till mapp i menyraden, skriv /Users och tryck därefter på returtangenten.
  2. Dra mappen för användaren du precis tog bort till Papperskorgen.
  3. Välj Finder > Töm papperskorgen för att radera mappen och dess innehåll.

Läs mer

Läs mer om hur du ställer in automatisk inloggning på din Mac-dator under start och vad du kan göra om automatisk inloggning inte är tillgängligt för ett konto.