Om programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro

Programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro möjliggör journalföring av filsystemet i MacBook- och MacBook Pro-datorer. Vissa MacBook- och MacBook Pro-datorer levererades med journalföring av filsystemet avstängd. Journalföring rekommenderas för alla Macintosh-datorer, som en förebyggande åtgärd mot att filer skadas.

Systemkrav

Installation av programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro kräver Mac OS X 10.4.10.

Programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro är tillämplig för följande produkter:

• MacBook (13 tum, mitten av 2007)
  • MacBook Pro (2,4/2,2 GHz, mitten av 2007)

Obs!Efter installationen av programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro är journalföring aktiverad i Macintosh-startvolymen.

Kontrollera dina hårddiskvolymer med hjälp av programmet Skivverktyg efter installationen av programuppdatering 1.0 för MacBook och MacBook Pro. Följ anvisningarna nedan noggrant för att kontrollera din hårddiskvolym:

1. Montera den Mac OS X-installationsskiva som levererades med din dator och starta sedan om datorn med tangenten "C" nedtryckt.
  2. Välj Skivverktyg i menyn Installeraren när datorn har startats från skivan. (Du måste välja språk först.)
    Viktigt: Klicka inte på Fortsätt i Installerarens första fönster. Om du klickar på knappen måste du åter starta om från skivan för att använda Skivverktyg.
  3. Klicka på fliken Skivkontroll.
  4. Klicka på triangeln till vänster om hårddisksymbolen för att visa namnen på dina hårddiskvolymer och -partitioner.
  5. Markera din interna hårddiskvolym. Din interna hårddisk heter vanligtvis Macintosh HD, men den kan ha ett annat namn.
  6. Klicka på Reparera.

Tips: Det är viktigt att du startar din dator från en Mac OS X-installationsskiva eller -återställningsskiva, så att Skivverktyg kan verifiera eller reparera din startskiva.