Mac Pro RAID-kort eller Xserve RAID-kort: Volymen kanske inte kan monteras efter felaktig avstängning eller omstart

Efter en felaktig avstängning eller omstart:

• System med ett Mac Pro RAID-kort eller Xserve RAID-kort kanske startas till ett blinkande frågetecken, eller så kanske RAID-volymer inte kan monteras. RAID-verktyget kanske visar att volymer, RAID-uppsättningar och hårddiskar är genomförbara eller bra.

• En Xserve som är konfigurerad med en SSD och Mac OS X Server installerad på SSD kan starta, men konfigurerade RAID-volymer på RAID-kortet kanske inte monteras.

Dessa symptom kan uppstå om LUN-kartan har skadats och behöver skapas på nytt.

Starta från olika medier och samla in information

1. Starta från andra startbara medier såsom en installationsskiva, extern FireWire-hårddisk eller USB-enhet eller den interna SSD-enheten med en Xserve (tidigt 2009).

2. Öppna Systeminformation och välj vyn ”Hårdvaru-RAID” i det vänstra sidofältet.

3. Kontrollera att alla volymer, RAID-uppsättningar och hårddiskar rapporteras som ”genomförbara” eller ”bra”.

4. Gå till vyn ”Hårdvaru-RAID” och sedan till Hårdvaru-RAID-enhet > Xserve (eller Mac Pro) RAID-kort > Volymer.

• Granska informationen för varje volym. Om en volym inte har ett motsvarande attribut för ”BSD-namn” följer du stegen nedan för att lösa problemet. Exempel på systeminformationsrapport

An example of a System Profiler report showing both an affected Volume (R2V1) and an unaffected Volume (R3V1) is provided below. On systems with multiple volumes, not all volumes may be affected.

R2V1:

Kapacitet: 299,8 GB (299 798 364 160 byte)

Läskommandostorlek: 2 MB

Läs framåt-marginal: 16 MB

RAID-uppsättning: RS1

Status:

Försämrad: Nej

Initierad: Ja

Under övergång: Nej

Genomförbar: Ja

R3V1:

BSD-namn: disk2

Kapacitet: 299,8 GB (299 798 364 160 byte)

Läskommandostorlek: 2 MB

Läs framåt-marginal: 16 MB

RAID-uppsättning: RS2

Status:

Försämrad: Nej

Initierad: Ja

Under övergång: Nej

Genomförbar: Ja

Lös problemet

Obs! Den här processen kan användas på startbara RAID-volymer med Mac OS X v10.5.x, 10.6.x eller OS X Lion installerat. Operativsystemet uppdateras inte på den berörda RAID-volymen.

För Xserve (tidigt 2009) som såldes konfigurerade med en SSD

1. Uppdatera servermjukvaran som är installerad på SSD-enheten till Mac OS X Server v10.6.7 eller senare. Om Lion Server är installerad uppdaterar du till den aktuella versionen av Lion Server.

2. Starta om Xserve.

3. Vänta medan RAID-volymerna monteras. Det kan ta några minuter.

4. När volymerna har monterats startar du om Xserve från den normala startvolymen. Det ger servern möjlighet att starta med RAID-volymer som är tillgängliga vid starten.

5. Öppna RAID-verktyget.

6. Klicka på ”Status” under ”Styrenhet”. Aktivitetspanelen i RAID-verktygsfönstret ska innehålla en post för varje volym vars LUN-karta återskapades.

För Mac Pro, Xserve (sent 2006), Xserve (tidigt 2008) och Xserve (tidigt 2009) utan SSD

1. Installera Mac OS X v10.6.x eller OS X Lion (server eller klient) på en extern USB-enhet eller en FireWire-skiva. Använd Mac OS X Server v10.6 för serversystem eller Mac OS X v10.6 för klientsystem.

2. Om du använder Mac OS X v10.6 ska du uppdatera till Mac OS X v10.6.7 (server eller klient) eller senare. Om OS X Lion (server eller klient) är installerat ska du uppdatera till den aktuella versionen av Lion.

3. Starta det berörda systemet från den externa hårddisken.

4. Vänta medan RAID-volymerna monteras. Det kan ta några minuter.

5. Starta om systemet från den normala startvolymen.

6. Öppna RAID-verktyget.

7. Klicka på ”Status” under ”Styrenhet”. Aktivitetspanelen i RAID-verktygsfönstret ska innehålla en post för varje volym vars LUN-karta återskapades.

Läs mer

Den här proceduren ska helst utföras med hårddiskarna installerade på den dator där de vanligtvis sitter. Det är dock möjligt att överföra hårddiskarna till en annan dator som är konfigurerad på liknande sätt och utföra den här proceduren på RAID-volymerna.

Var försiktig i så fall.

Anteckningar

1. Se till att märka alla hårddiskarna med numret på det fack där de förnärvarande sitter så att de kan installeras om i samma ordning.

2. RAID-uppsättningar som konfigurerats på en Mac Pro (tidigt 2009) eller Mac Pro (mitten av 2010) kommer inte att identifieras på en Mac Pro (original) eller Mac Pro (tidigt 2008).

3. RAID-uppsättningar som konfigurerats på en Xserve (tidigt 2009) kommer inte att identifieras på en Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidigt 2008).

4. Apple Drive-moduler som flyttas från en Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidigt 2008) ska endast flyttas till en annan Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidigt 2008). Om de sätts in i en Xserve (tidigt 2009) kommer de inte längre att identifieras av Xserve RAID-kortet i Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidigt 2008) som de ursprungligen installerades i. Om du flyttar hårddiskarna eller Apple Drive-modulerna till Mac Pro (tidigt 2009), Mac Pro (mitten av 2010) eller Xserve-modeller utförs en hårdvarumigrering på hårddiskarna.

5. Om en annan Mac Pro används för att reparera RAID-volymen måste det finnas ett Mac Pro RAID-kort installerat i den.

6. Om en annan Xserve används för att reparera RAID-volymen måste det finnas ett Xserve RAID-kort installerat i den.

7. Om RAID-volymen som repareras har konfigurerats i en Mac Pro (original) eller Mac Pro (tidigt 2008) måste den Mac Pro som används för att reparera RAID-volymen vara en av dessa två modeller.

8. Om RAID-volymen som repareras har konfigurerats i en Mac Pro (tidigt 2009) eller Mac Pro (mitten av 2010) måste den Mac Pro som används för att reparera RAID-volymen vara en av dessa två modeller.

9. Om RAID-volymen som repareras har konfigurerats i en Xserve (sent 2006) eller Xserve (tidigt 2008) kan den Xserve som används för att reparera RAID-volymen vara endera av dessa två modeller.

10. Om RAID-volymen som repareras har konfigurerats i en Xserve (tidigt 2009) måste den Xserve som används för att reparera RAID-volymen också vara en Xserve (tidigt 2009).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.