Hämta eller strömma filmer och tv-program från iTunes Store

Du kan köpa eller hyra videor från iTunes Store och sedan titta på dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV.

På en iOS-enhet letar du reda på appen iTunes Store. På datorn letar du reda på iTunes Store i iTunes. På Apple TV är iTunes Store uppdelat i två appar: iTunes Filmer eller iTunes TV-program.

Köpa eller hämta filmer eller tv-program

I iTunes Store kan du köpa eller hyra filmer1, köpa tv-avsnitt och säsongskort1 och hämta videor att titta på utan en internetanslutning.2

Innan du kan köpa eller hyra videor från iTunes Store behöver du ett Apple-ID. Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster, som iCloud, ska du logga in på iTunes Store med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Om du ser  eller  bredvid en video i iTunes Store har du redan köpt videon. Tryck på  eller klicka på  så hämtas videon till din enhet2. Du debiteras inte för videon igen. Du kan även se filmer och tv-program som du har köpt tidigare på fliken Köpt i iTunes Store.

1 Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Se vad du kan köpa från iTunes Store i ditt land eller din region.

2 Du kan strömma videoinnehåll på en Apple TV men innehållet hämtas inte till din enhet.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Öppna iTunes Store på din iPhone, iPad eller iPod touch, och bläddra eller sök sedan för att hitta en specifik titel eller ett nyckelord.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Tryck på filmen eller tv-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Tryck på knappen Köp. Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID för att slutföra köpet. Det kan innebära att du måste ange ditt lösenord eller använda Touch ID eller Face ID.
  3. Om du vill hämta videon till din enhet direkt trycker du på Hämta. Tryck på Inte nu om du vill hämta videon senare. När du vill hämta videon trycker du på  .

Du kan även hitta filmer och tv-program som du har köpt i biblioteket för Apple TV App eller i biblioteket för appen Videor, beroende på ditt land eller din region. Ta reda på om Apple TV App är tillgänglig i ditt land eller din region. I annat fall finns appen Videor på din enhet.

På Mac eller pc

Öppna iTunes på din Mac eller pc och välj Filmer eller TV-program från menyn i det övre vänstra hörnet. Klicka på iTunes Store längst upp i fönstret och bläddra eller sök sedan efter en specifik titel eller ett nyckelord.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Klicka på filmen eller TV-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Klicka på priset vid Köp. Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID för att slutföra köpet. Det kan betyda att du måste ange ditt lösenord eller använda Touch ID.
  3. Klicka på Titta nu eller Titta senare beroende på vad du vill göra. Hämta videon till din dator genom att klicka på knappen Hämta under videons bild eller klicka på .

På en Apple TV

Öppna appen iTunes Filmer eller appen iTunes TV-program och bläddra eller sök för att hitta en specifik titel eller ett nyckelord. Du kan även be Siri att söka efter filmer eller tv-program.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Välj filmen eller tv-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Välj priset vid Köp.Du kan behöva ange ditt Apple-ID-lösenord för att slutföra ditt köp.

Du kan strömma videoinnehåll på en Apple TV men innehållet hämtas inte till din enhet.

Strömma filmer eller tv-program

När du har köpt en film eller ett tv-program från iTunes Store kan du strömma den på enheten som du köpte den på samt på alla dina övriga enheter förutsatt att du är inloggad med samma Apple-ID.

Videor strömmas och hämtas med högsta möjliga kvalitet baserat på enheten du använder, enhetens inställningar samt din internethastighet. Läs mer om hur du hittar och ser på filmer med 4K, HDR eller Dolby Vision.

Om du har en långsam internetanslutning (som offentligt wifi) kan du ändra inställningarna för din enhet till att strömma eller hämta videor med lägre kvalitet. Sådana videor strömmas eller hämtas snabbare och använder mindre lagringsutrymme på din enhet.

Ändra till ett videoformat med lägre kvalitet

• På din iOS-enhet: Gå till Inställningar > TV > iTunes-videor eller Inställningar > Videor > iTunes-videor och ändra sedan Uppspelningskvalitet från Bästa tillgängliga till Bra.
  • På din Mac: Öppna iTunes. Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen. Klicka på fliken Hämtningar och väljer sedan Hämta SD-videor av hög kvalitet.
  • På din pc: Öppna iTunes. Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret. Klicka på fliken Hämtningar och väljer sedan Hämta SD-videor av hög kvalitet.
  • På din Apple TV: Gå till Inställningar > Appar > iTunes Filmer och TV-program och välj sedan Videoupplösning för att ändra från Bästa tillgängliga till Bra. Du kan även välja en specifik upplösning i Inställningar > Video och ljud > Upplösning.

Du kan även välja att köpa en SD-film eller ett tv-program men då ingår inte iTunes Extras eller 4K-, HDR- eller Dolby Vision-format, även om du senare spelar upp innehållet på en enhet som har stöd för dessa. Du köper en SD-video genom att trycka eller klicka på Finns också i SD på produktsidan. Då ändrar du till SD-versionen och kan köpa den.

Läsa mer om en film eller ett tv-program

Om du vill veta mer om utgivningsdatum, språken för ljud, undertexter, klassificering eller iTunes Extras som erbjuds tillsammans med en video, går du till produktsidan för filmen eller tv-programmet.

• Om du ser 4K , Dolby Vision eller HDR bredvid en filmtitel betyder det att du kan titta på den i ett videoformat med högre kvalitet på kompatibla enheter3. Läs mer om 4K, HDR och Dolby Vision.
  • Om du ser CC eller SDH bredvid videonamnet har videon dold textning eller undertexter för döva och hörselskadade. Läs om hur du hittar innehåll med dold textning och undertexter i iTunes Store.
  • Om du ser AD bredvid videonamnet har videon innehåll med syntolkning. Det betyder att det finns ett valfritt ljudspår som beskriver icke-verbala ögonblick och händelser i filmen. Läs mer om innehåll med syntolkning.
  • Om du ser  bredvid en filmtitel har filmen bonusinnehåll som borttagna scener, trailrar eller kommentarer3. Om filmen har iTunes Extras visas ett avsnitt på filmens produktsida med information om extrainnehållet. Få hjälp med iTunes Extras.
  • Rulla till avsnittet Språk på videons produktsida för att se på vilka språk undertexter eller övriga ljudspår finns för en film eller ett tv-program. Läs om hur du slår på undertexter och språk för ljud.

3 4K, Dolby Vision, HDR och iTunes Extras (om det ingår) är endast tillgängliga med filmköp vid högre kvalitet (HD).

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.