Köp filmer och tv-program från Apple TV-appen

Köp filmer och tv-program, hämta eller strömma dem och titta på dem var som helst med Apple TV-appen.

Apple TV-appen1 kan du köpa eller hyra filmer, köpa avsnitt eller säsonger av tv-program1 och prenumerera på Apple TV-kanaler om du vill strömma eller hämta filmer eller tv-program. Sök efter Apple TV-appen på din iOS-enhet, Apple TV eller kompatibla smart-tv. Använd iTunes på din Mac eller pc.

Köp och hämta eller strömma

Du behöver ett Apple-ID för att handla från Apple TV-appen. Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du använder andra Apple-tjänster, som iCloud, ska du logga in på Apple TV-appen med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Om du ser hämtningsknappen bredvid en video i Apple TV-appen har du antingen köpt den, eller så kan du hämta den eftersom den hör till din Apple TV-prenumeration.Tryck på hämtningsknappen om du vill hämta videon till din enhet. Du debiteras inte för videon igen.

Du kan inte hämta videor till en Apple TV eller smart-tv, du kan bara strömma dem.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Öppna Apple TV-appen, tryck på fliken Titta nu och tryck sedan på Filmer, TV-program1 eller Barn för att visa videor i de olika kategorierna. Du kan också trycka på Sök om du vill hitta en viss film eller ett visst tv-program.

När du vill köpa något:

1. Tryck på en film eller tv-serie.
  2. Tryck på inköpspriset och sedan på Köp. Om du vill köpa en säsong av ett tv-program rullar du ner till Så här tittar du och sedan på Köp säsonger. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på för att spela upp videon. Eller tryck på hämtningsknappen om du vill hämta videon till din enhet.

Du hittar dina filmer och tv-program på fliken Bibliotek.

På din Apple TV eller smart-tv

Apple TV-appen är inbyggd i Apple TV och finns till varje kompatibel smart-tv.

Öppna Apple TV-appen och gå sedan till Titta nu, Filmer, TV-program eller Barn högst upp på skärmen. Du kan även använda sökfliken för att hitta det du vill titta på.

När du vill köpa något:

1. Markera en film eller ett tv-program.
  2. Välj priset vid Köp.Om du vill köpa en säsong av ett tv-program rullar du ner till Så här tittar du och väljer sedan på Köp säsonger. Du kan behöva ange ditt Apple-ID-lösenord för att slutföra ditt köp.
  3. Välj Spela upp för att titta på din video. Du kan inte hämta videor till en Apple TV eller smart-tv.

Du hittar dina filmer och tv-program på fliken Bibliotek.

I iTunes på din Mac eller pc

Öppna iTunes på din Mac eller pc och välj Filmer eller TV-program1 från menyn i det övre vänstra hörnet. Klicka på Affär längst upp i fönstret och bläddra eller sök sedan efter en specifik titel eller ett nyckelord.

När du vill köpa något:

1. Klicka på en film eller ett tv-program.
  2. Klicka på inköpspriset om du vill köpa en hel säsong. Klicka på priset bredvid ett avsnitt om du vill köpa enskilda avsnitt. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Det kan finnas alternativ för att köpa säsonger eller säsongspass för tv-program längst nere på produktsidan.
  3. Spela upp din video genom att trycka på uppspelningsknappen. Tryck på hämtningsknappen om du vill hämta videon till din dator.

Du hittar dina filmer och tv-program om du öppnar Filmer > Bibliotek eller TV-program > Bibliotek.

I vissa länder och regioner finns det olika översättningar för engelska Movies och Films respektive TV Shows och Programmes, i andra länder och regioner används samma.

Läsa mer om en film eller ett tv-program

Om du vill veta mer om utgivningsdatum, språken för ljud, undertexter, klassificering eller iTunes Extras som erbjuds tillsammans med en video, går du till filmens eller tv-programmets informationssida.

• Om du ser 4KDolby VisionDolby Atmos eller HDR bredvid en filmtitel betyder det att du kan titta på den i ett videoformat med högre kvalitet på kompatibla enheter.2 Läs mer om 4K, HDR, Dolby Vision och Dolby Atmos.
  • Om du ser CC eller SDH bredvid videonamnet har videon dold textning eller undertexter för döva och hörselskadade. Läs om hur du slår på undertexter och språk för ljud.
  • Om du ser AD bredvid videonamnet har videon innehåll med syntolkning. Det betyder att det finns ett valfritt ljudspår som beskriver icke-verbala ögonblick och händelser i filmen. Läs mer om innehåll med syntolkning.
  • Om du vill se om det finns bonusmaterial, som raderade scener, trailers eller kommentarer, till en film rullar du ner till Så här tittar du och tittar efter Inkluderar iTunes Extras under Köp. Få hjälp med iTunes Extras.
  • Om du har ett säsongspass eller multipass för alla aktuella och framtida avsnitt av ett tv-program hittar du information om passet längst nere på produktsidan. Du får ett meddelande och en e-postavisering när ett nytt avsnitt finns tillgängligt.

Läs mer

1. Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Se vad du kan köpa i ditt land eller din region.

2. 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR och iTunes Extras (om det ingår) är endast tillgängliga med filmköp vid högre kvalitet (HD).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.