Hämta eller strömma filmer och tv-program från iTunes Store

Du kan köpa eller hyra videor från iTunes Store och sedan titta på dem på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc eller Apple TV.

Mac som visar Filmer i ett bibliotek och iPhone som visar tv-program i iTunes Store.

På en iOS-enhet letar du reda på appen iTunes Store. På datorn letar du reda på iTunes Store i iTunes. På Apple TV är iTunes Store uppdelat i två appar: iTunes Filmer eller iTunes tv-program.

Köpa eller hämta filmer eller tv-program

I iTunes Store kan du köpa eller hyra filmer1, köpa tv-avsnitt och säsongskort1 och hämta videor att titta på utan en internetanslutning.2 Om du inte tittar på din video direkt hittar du den i biblioteket i Apple TV App eller appen Videor.3 Du kan också söka efter den igen i iTunes Store. Du kan även se filmer och tv-program som du har köpt tidigare på fliken Köpt i iTunes Store.

Innan du kan köpa eller hyra videor från iTunes Store behöver du ett Apple-ID. Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster, som iCloud, ska du logga in på iTunes Store med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Om du ser knappen hämta eller knappen hämta bredvid en video i iTunes Store har du redan köpt videon. Tryck på knappen hämta eller klicka på knappen hämta så hämtas videon till din enhet.2 Du debiteras inte för videon igen.

1. Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Se vad du kan köpa från iTunes Store i ditt land eller din region.

2. Du kan strömma videoinnehåll på en Apple TV men innehållet hämtas inte till din enhet.

3. Om ditt land eller din region inte har Apple TV App har du appen Videor istället. Läs mer om var Apple TV App är tillgänglig.

iPhone som visar filmsidan för Justice League.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Öppna iTunes Store på din iPhone, iPad eller iPod touch, och bläddra eller sök sedan för att hitta en specifik titel eller ett nyckelord.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Tryck på filmen eller tv-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Tryck på knappen Köp. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-ID och lösenord eller använda Touch ID eller Face ID.
  3. Om du vill hämta videon till din enhet direkt trycker du på Hämta. Tryck på Inte nu om du vill hämta videon senare. När du vill hämta videon trycker du på knappen hämta.
  4. Spela upp din video genom att trycka på uppspelningsknappen. Du kan också hitta dina filmer och tv-program i Apple TV App eller i appen Videor, beroende på ditt land eller din region.

Ta reda på om Apple TV App är tillgänglig i ditt land eller din region. I annat fall finns appen Videor på din enhet.

På Mac eller pc

Mac som visar filmsidan för Justice League.

Öppna iTunes på din Mac eller pc och välj Filmer eller TV-program från menyn i det övre vänstra hörnet. Klicka på Affär längst upp i fönstret och bläddra eller sök sedan efter en specifik titel eller ett nyckelord.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Klicka på filmen eller tv-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Klicka på priset vid Köp. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-ID och lösenord eller använda Touch ID.
  3. Klicka på Titta nu eller Titta senare beroende på vad du vill göra. Hämta videon till din dator genom att klicka på knappen Hämta under videons bild eller klicka på knappen hämta.
  4. Spela upp din video genom att trycka på uppspelningsknappen. Eller gå till Filmer > Bibliotek eller TV-program> Bibliotek för att visa dina videor.

I vissa länder och regioner finns det olika översättningar för engelska Movies och Films respektive TV Shows och Programmes, i andra länder och regioner används samma.

På en Apple TV

Apple TV som visar filmsidan för Justice League.

Öppna appen iTunes Filmer eller appen iTunes TV-program och bläddra eller sök för att hitta en specifik titel eller ett nyckelord. Du kan även be Siri att söka efter filmer eller tv-program.

När du hittar en video som du vill köpa:

1. Välj filmen eller tv-programmet för att gå till produktsidan.
  2. Välj priset vid Köp.Du kan behöva ange ditt Apple-ID-lösenord för att slutföra ditt köp.
  3. Spela upp din video genom att trycka på uppspelningsknappen. Om Apple TV App är tillgängligt i ditt land eller din region kan du också visa ditt bibliotek där. Eller hitta dina filmer och tv-program genom att gå till iTunes filmer > Köpt eller iTunes TV-program > Köpt.

Du kan strömma videoinnehåll på en Apple TV men innehållet hämtas inte till din enhet.

Strömma filmer eller tv-program

När du har köpt en film eller ett tv-program från iTunes Store kan du strömma den på enheten som du köpte den på samt på alla dina övriga enheter förutsatt att du är inloggad med samma Apple-ID.

Videor strömmas och hämtas med högsta möjliga kvalitet baserat på enheten du använder, enhetens inställningar samt din internethastighet. Läs mer om hur du hittar och ser filmer med 4K, HDR, Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Tryck eller klicka på knappen hämta om uppspelningsknappen för en film eller tv-program inte visas. Visst innehåll kan inte strömmas via mobildata.

Växla till SD-video

Om du vill köpa en SD-version med lägre kvalitet istället så trycker eller klickar du på Även tillgängligt i SD på videons produktsida. Eller gå till Inställningar > Appar > iTunes Filmer och tv-program på din Apple TV och aktivera Limit Purchases and Rentals to SD (Begränsa köp och hyresobjekt till SD) och köp sedan videon. SD-versionen har inte iTunes Extras, 4K-, HDR-, Dolby Vision- eller Dolby Atmos-format, även om du spelar upp den senare på en enhet som har stöd för dessa funktioner och format.

Läsa mer om en film eller ett tv-program

Om du vill veta mer om utgivningsdatum, språken för ljud, undertexter, klassificering eller iTunes Extras som erbjuds tillsammans med en video, går du till produktsidan för filmen eller tv-programmet.

Detaljfliken visar tillgängliga språk, hjälpmedelsfunktioner och mer.

• Om du ser 4K , Dolby Vision , Dolby Atmos eller HDR bredvid en filmtitel betyder det att du kan titta på den i ett videoformat med högre kvalitet på kompatibla enheter.4 Läs mer om 4K, HDR, Dolby Vision och Dolby Atmos.
  • Om du ser CC eller SDH bredvid videonamnet har videon dold textning eller undertexter för döva och hörselskadade. Läs om hur du hittar och använder dold textning och undertexter, ser vilka undertexter och ljudspår som ingår i en film eller ett tv-program och hur du slår på undertexter och ljudspår.
  • Om du ser AD bredvid videonamnet har videon innehåll med syntolkning. Det betyder att det finns ett valfritt ljudspår som beskriver icke-verbala ögonblick och händelser i filmen. Läs mer om innehåll med syntolkning.
  • Om du ser iTunes Extras bredvid en filmtitel har filmen bonusinnehåll som borttagna scener, trailrar eller kommentarer.3 Om filmen har iTunes Extras visas ett avsnitt på filmens produktsida med information om extrainnehållet. Få hjälp med iTunes Extras.

4. 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR och iTunes Extras (om det ingår) är endast tillgängliga med filmköp vid högre kvalitet (HD).

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.