Använda VoiceOver på en Mac utan skärm

Anslut antingen en skärm eller en EDID-adapter för att få bästa resultat när du använder VoiceOver på din Mac.

På en Mac-dator som inte har en inbyggd skärm (som en Mac Mini eller Mac Pro) bör du ansluta en extern skärm när du använder VoiceOver. Om den inbyggda skärmläsaren är påslagen kan vissa program bli långsamma eller sluta svara om det inte finns någon ansluten skärm.

Om du behöver använda VoiceOver utan en ansluten skärm kan du ansluta en EDID-adapter till HDMI-, DVI- eller Mini DisplayPort-kontakten på Mac-datorn. EDID-adaptrar skiljer sig från videoadaptrar på så sätt att de inte används för att ansluta en TV eller skärm till datorn. Istället skickar EDID-adaptrar signaler till videoporten så att Mac-datorn fungerar som om en skärm vore ansluten.