Om en tom CD eller DVD inte visas i Finder

Följ dessa steg på din Mac om en tom skiva (som en CD-R, CD-RW eller DVD-R) inte visas på skrivbordet eller i Finder när du har matat in den.

När du matar in en tom skiva kommer dina inställningar för CD och DVD att avgöra vad som händer därefter. Om inställningen är Ignorera kommer ingenting att hända i Finder.* Gör så här för att ändra inställning:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på CD och DVD.
    Om det inte finns någon optisk enhet inbyggd eller ansluten till din Mac är inte inställningarna för CD och DVD tillgängliga.
  2. I någon av popupmenyerna När en tom CD-skiva matas in eller När en tom CD-skiva matas in, väljer du någon annan åtgärd än Ignorera, till exempel Fråga efter åtgärd.
  3. Avsluta Systeminställningar.

* Program som iTunes och Skivverktyg har fortfarande tillgång till skivan även om den inte syns på skrivbordet eller i Finder.