Om symbolerna på hemskärmen är förstorade på din iPhone, iPad eller iPod touch

Om symbolerna på hemskärmen ser för stora ut eller är förstorade så att de fyller ut skärmen kan zoomfunktionen ha aktiverats på din enhet. Läs om hur du inaktiverar zoomfunktionen.

Stänga av zoomning i Inställningar på enheten

Om du inte kan komma till Inställningar eftersom symbolerna på hemskärmen är förstorade zoomar du ut genom att dubbeltrycka med tre fingrar på skärmen.

Om du vill inaktivera zoomning går du till Inställningar > Hjälpmedel > Zooma och trycker för att inaktivera det.

Stänga av zoomning i Finder eller iTunes

Du kan också stänga av zoomning med hjälp av iTunes eller Finder:

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till en dator.
  2. På en Mac med macOS Catalina 10.15 öppnar du Finder. På en Mac med macOS 10.14 eller tidigare eller på en PC: öppna iTunes.
  3. Välj enheten när den visas i Finder eller iTunes.
  4. Välj Ställ in Hjälpmedel.
  5. Avmarkera kryssrutan Zoom om du vill stänga av zoomning.
  6. Klicka på OK.

Läs mer

Mer information om hjälpmedelsfunktionerna som är tillgängliga i iOS finns i iPhone Användarhandbok, iPad Användarhandbok och iPod touch Användarhandbok