Om det inte går att installera macOS på en Time Machine-enhet för säkerhetskopiering

Om du försöker installera macOS på en Time Machine-enhet för säkerhetskopiering kan följande meddelande visas: ”Det går inte att installera på en volym som används av Time Machine för säkerhetskopior”.

macOS-installeraren är utformad för att förhindra installationer av macOS på en Time Machine-enhet för säkerhetskopiering. Det är en bra idé att hålla isär startskivan och enheten med säkerhetskopian, ifall startskivan blir oanvändbar.

Om du inte längre vill använda din Time Machine-enhet till säkerhetskopiering kan du antingen radera hela enheten där säkerhetskopiorna finns eller följa dessa anvisningar och bara radera säkerhetskopiorna. Sedan kan du installera macOS på enheten.

När du följer dessa anvisningar kommer alla säkerhetskopierade filer som du lagrat på enheten att raderas. Om du vill ha kvar säkerhetskopiorna kan du antingen installera macOS på en annan enhet eller kopiera dina säkerhetskopior till en annan enhet först.

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Time Machine. Inaktivera Time Machine eller avmarkera ”Säkerhetskopiera automatiskt”.
  2. Leta upp mappen Backups.backupdb på enheten med din Time Machine-säkerhetskopia. Denna mapp finns oftast på den högsta nivån på enheten. Du kan använda Spotlight för att hitta den.
  3. Flytta mappen Backups.backupdb till papperskorgen. Ange ett administratörsnamn och ett lösenord om du uppmanas att göra det.
  4. Töm papperskorgen så att Backups.backupdb tas bort.

Nu kan du installera macOS på enheten. Se till att ha en annan enhet tillhands för lagring av dina säkerhetskopior när du slår på Time Machine igen.