Om du behöver hjälp med tillbehör till iPhone, iPad eller iPod touch

Om du har problem med ett iPhone-, iPad- eller iPod touch-tillbehör provar du med de här stegen.

Kontrollera kompatibiliteten

Kontrollera att tillbehöret är kompatibelt med enheten. Om tillbehöret finns i Apple Online Store kan du kontrollera om din iPhone-, iPad- eller iPod touch-modell anges som kompatibel.

Om tillbehöret använder 30-stiftsanslutning, kan det hända att du kan ansluta det till din enhet med hjälp av en Lightning-till-30-stiftsadapter eller Lightning-till-30-stiftsadapter (0,2 m).

Kontrollera om ditt tillbehör har begränsad kompatibilitet. Till exempel kanske vissa tillbehör inte laddar iOS-enheter om de använder FireWire istället för USB.

Uppdatera programvaran

Installera den senaste versionen av iOS. Du kan se vilken version som din iPhone har genom att gå till skärmen Om.

Koppla från och granska tillbehöret och starta sedan om enheten

1. Koppla från tillbehöret och stäng av det, om det är möjligt.
  2. Granska anslutningen mellan tillbehöret och enheten och kontrollera att det inte finns smuts eller skador.
  3. Starta om iOS-enheten genom att slå av och slå på den. När hemskärmen visas ansluter du tillbehöret igen.

Prova med en annan enhet

Om det går ska du kontrollera att det är tillbehöret som det är fel på. Använd alltid en identisk eller liknande och kompatibel enhet med tillbehöret när du felsöker.

• Om det kommer brus från den vänstra ljudkanalen när du använder hörlurar provar du att ansluta hörlurarna till en liknande enhet.
  • Om enheten inte synkroniserar när den ansluts till dockningsstationen kan du ansluta den med Apple 30-stifts-till-USB-kabeln eller prova en annan USB-port.
  • Om du använder Lightning-till-30-stiftsadaptern i en anslutningskedja provar du att använda samma adapter med en liknande eller identisk enhet.

Sök i Apple-supporten

Sök efter ämnen om det här tillbehöret. Som nyckelord för sökningen använder du tillbehörets namn inom citattecken:

• ”Dockningsstation för iPhone”
  • ”Bluetooth-headset”
  • ”Stereohörlurar”
  • "Hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon"
  • ”In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon”
  • ”iPad Keyboard Dock”

Så här återskapar du iPhone, iPad och iPod touch

Återskapa din iOS-enhet. Det är sällan nödvändigt att utföra den här åtgärden när du har problem med ett tillbehör. Om problemet endast påverkar ett tillbehör från tredje part kontaktar du tillverkaren innan du återskapar enheten.

Läs mer

Om uppspelningen inte återupptas automatiskt efter att du bytt app eller ringt eller tagit emot samtal, kan du återuppta uppspelningen antingen med tillbehöret eller iOS-enheten.

Det här dokumentet kommer att uppdateras efterhand som ytterligare information blir tillgänglig.

Senast ändrad: