AirPort Express: Problem med att ansluta till andra tillverkares nätverk som använder WEP

Det kan krävas ytterligare steg för att ansluta till ett nätverk som tillhör tredje parts Wi-Fi-routrar om nätverket skyddas av WEP, Wired Equivalent Privacy (ett äldre trådlöst säkerhetsprotokoll).

1. Se först till att Wi-Fi-routern från tredje part inte begränsar klienter utifrån MAC-adresser (så kallad åtkomstkontrollista) och kontrollera att den har den senaste versionen av den fasta programvaran som finns tillgänglig på tillverkarens webbplats.
  2. Tänk sedan på att WEP-lösenorden kan vara i textformat(WEP 40/128-bitar ASCII) eller hexadecimalt (WEP 40/128-bitar hex ) format. Undvik lösenordsproblem genom att ändra lösenordet för det WEP-skyddade nätverket till ett nyare och säkrare protokoll som WPA2. Läs mer om lösenordsformat.
  3. Om din Mac behöver ett hexadecimalt tecken för att ansluta till Wi-Fi-nätverket, gäller samma sak för AirPort Express.
  4. Konfigurera AirPort Express om du vill ansluta till Wi-Fi-nätverket:
    1. Du konfigurerar AirPort Express genom att öppna AirPort-verktyg och följa stegen.
    2. När du väljer det befintliga Wi-Fi-nätverket ser du två lösenordsfält. Om ett hexadecimalt lösenord behövdes för att ansluta datorn till Wi-Fi-nätverket använder du samma kod, men lägger till ”$” framför. Exempel: För hex-värdet ”6170706c65” anger du ”$6170706c65”.
  5. Slutför inställningen av AirPort-verktyg och låt AirPort Express starta om.
  6. När AirPort Express har startats om ska den ansluta till nätverket (det kan ta upp till en minut). Om AirPort Express är rätt konfigurerad lyser statuslampan med ett fast grönt ljus. Om den fortsätter att blinka gult tar du reda på varför med AirPort-verktyg.