Om inmatningskällor saknas eller om du inte kan öppna vissa teckenvisare på din mac

Dessa steg kan hjälpa dig om vissa inmatningskällor inte visas i Tangentbordsinställningar eller om du inte kan öppna visare för emoji, symboler eller specialtecken.

Följ stegen i den här artikeln om du upplever något av dessa symtom:

• När du lägger till inmatningskällor så att du kan skriva på ett annat språk saknas vissa språk i listan över inmatningskällor:
  • Kryssrutan Visa tangentbords- och teckenvisare i menyraden i Tangentbordsinställningar är inte markerad eller orsakar inte att menyn Visa emoji och symboler  visas i menyraden eller inmatningsmenyn.
  • Teckenvisare öppnas inte när du väljer Redigera > Emoji och symboler från menyraden:
  • Accenttecken eller alternativa tecken visas inte när du håller ned en tangent med sådana tecken:
  • Trots att funktionen Diktering är aktiverad beter den sig som om den vore avaktiverad.

Steg för att lösa det

De här stegen tar bort vissa systemfiler som mac-datorn automatiskt ersätter när de behövs.

1. Öppna Terminal-programmet, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal och tryck sedan på returtangenten:
    sudo rm /System/Library/Caches/com.apple.IntlDataCache*

3. Ange ditt administratörslösenord när du uppmanas till det och tryck sedan på returtangenten.
  4. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal och tryck sedan på returtangenten:
    sudo rm /var/folders/*/*/*/com.apple.IntlDataCache*

5. Avsluta Terminal och starta om din mac-dator.