Lösa oväntade avbrotts- eller startproblem i iTunes för Windows

Läs om vad du kan göra om iTunes för Windows 7 eller senare inte går att öppna, slutar svara eller stängs av oväntat.

Om iTunes för Windows 7 eller senare inte går att öppna, slutar svara eller stängs av oväntat följer du stegen nedan för att lösa problemet.

Innan du börjar ska du hämta och installera de senaste Windows-uppdateringarna för din pc och kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes. Om du har Windows 10 och kan hämta iTunes från Microsoft Store så provar du det istället.

Koppla från datorns internetanslutning

Om din dator visar fel när den försöker kommunicera med iTunes Store och andra Apple-tjänster så kan det vara fel när iTunes startar. Om du startar iTunes utan en internetanslutning kan du kanske se vad som orsakar problemet.

1. Stäng iTunes.
  2. Koppla från datorns internetanslutning. Du kan till exempel stänga av wifi eller koppla bort Ethernet-sladden.
  3. Öppna iTunes på nytt.

Om iTunes öppnas när du är frånkopplad från internet utan att problem uppstår uppdaterar du dina drivrutiner. Kontakta Apple-supporten om ett felmeddelande visas.

Om problemet kvarstår fortsätter du nedan.

Testa ett nytt iTunes-bibliotek

Skapa ett nytt iTunes-bibliotek för att kontrollera om problemet uppstår med ett nytt bibliotek.

Om det löser problemet att skapa ett nytt iTunes-bibliotek försöker du återskapa en äldre kopia av ditt iTunes-bibliotek. Om det äldre biblioteket har samma problemkontaktar du Apple-supporten för att få hjälp med att isolera det.

Du kan byta tillbaka till ditt gamla bibliotek genom att stänga iTunes och sedan hålla skifttangenten på tangentbordet intryckt när du öppnar programmet igen.

Övriga problem

1. Leta efter oönskade program. Skadlig programvara kan hindra iTunes från att öppnas eller leda till att det avslutas oväntat. Kontrollera att din säkerhetsprogramvara är uppdaterad och sök igenom systemet.
  2. Prova att justera inställningarna för säkerhetsprogramvaran. Läs mer om hur du löser problem med säkerhetsmjukvara.
  3. Kontrollera att iTunes är korrekt installerat. En felaktig installation av iTunes kan orsaka många olika problem. Läs mer om hur du installerar om iTunes.
  4. Uppdatera datorns drivrutiner. Inaktuella drivrutiner på datorn kan leda till att iTunes och andra program beter sig oväntat.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.