Starta om Apple Mobile Device-service (AMDS) i Windows

Om en iPhone, iPad eller iPod touch inte kan identifieras i iTunes i Windows, kan du behöva starta om Apple Mobile Device-service. Alternativt kan följande felmeddelande visas då du ansluter din enhet:

Denna [enhet] kan inte användas eftersom Apple Mobile Device-service inte har startats.

Detta dokument beskriver hur du startar om Apple Mobile Device-service i Windows XP, Windows Vista och Windows 7. Följ stegen i det här dokumentet om du använder en Mac.

Starta om Apple Mobile Device-service

Windows XP

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Välj Start > Kontrollpanelen.
  3. Öppna Administrationsverktyg i Kontrollpanelen.
  4. Öppna Tjänster.
  5. Markera Apple Mobile Device och klicka på Stäng av tjänsten enligt bilden nedan:
    Välj Apple Mobile Device och Stoppa tjänsten
  6. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  7. När Apple Mobile Device-tjänsten har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Windows Vista eller Windows 7

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på Start-knappen i Windows Start-knappen.
  3. I fältet Sök bland program och filer skriver du Tjänster.
  4. Klicka på Tjänster i avsnittet Program i sökresultatet.
  5. Markera Apple Mobile Device  och klicka på Stäng av tjänsten enligt bilden nedan:
    Välj Apple Mobile Device och Stoppa tjänsten
  6. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  7. När Apple Mobile Device-tjänsten har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Windows 8

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Flytta markören till det övre högra hörnet för att öppna fältet Snabbknappar.
  3. I sökfältet skriver du Tjänster.
  4. Välj Inställningar under sökfältet.
  5. Välj Se lokala tjänster på höger sida av skärmen.
  6. Markera Apple Mobile Device och klicka på Stoppa tjänsten enligt bilden nedan:
  7. Klicka på Starta tjänsten efter att tjänsten har stoppats.
  8. När Apple Mobile Device-tjänsten har startats igen öppnar du iTunes och ansluter enheten.

Ställa in Apple Mobile Device-service för automatisk uppstart

Windows XP

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Välj Start > Kontrollpanelen.
  3. I Kontrollpanelen öppnar du Administrationsverktyg.
  4. Öppna Tjänster.
  5. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  6. Ställ in popupmenyn för StartmetodAutomatisk och klicka OK:
    Apple Mobile Device-egenskaper
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes och anslut enheten.

Windows Vista eller Windows 7

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Klicka på Start-knappen i Windows Start-knappen.
  3. I fältet Sök bland program och filer skriver du Tjänster.
  4. Under Program i sökresultaten klickar du på Tjänster.
  5. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  6. Ställ in popupmenyn för StartmetodAutomatisk och klicka OK:
    Apple Mobile Device-egenskaper
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes och anslut enheten.

Windows 8

1. Avsluta iTunes och koppla ifrån din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Flytta markören till det övre högra hörnet för att öppna fältet Snabbknappar.
  3. I sökfältet skriver du Tjänster.
  4. Välj Inställningar under sökfältet.
  5. Välj Se lokala tjänster på höger sida av skärmen.
  6. Högerklicka på Apple Mobile Device och klicka på Egenskaper i menyn med genvägar.
  7. Ställ in popupmenyn för Startmetod på Automatisk och klicka OK:

Ta bort och installera om iTunes och AMDS (Apple Mobile Device-service)

Om problemet kvarstår trots att du har startat om AMDS måste du ta bort och installera om AMDS och iTunes.

1. Avinstallera AMDS, iTunes och all programvara från Apple fullständigt. Klicka på länkarna nedan om du vill ha mer information:
  2. Starta om datorn.
  3. Hämta och installera (eller ominstallera) den senaste versionen av iTunes från www.apple.com/se/itunes. AMDS installeras samtidigt som iTunes.
  4. Starta om datorn.
  5. Starta iTunes och anslut enheten. Den bör nu identifieras i Windows.

Läs mer

Om Apple Mobile Device-service inte startar, eller om den avslutas oväntat, kan det bero på säkerhetsprogramvara från tredje part. Följ stegen i iTunes för Windows: Felsökning av säkerhetsprogramvara.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: