Om de interna högtalarna på din Mac-dator inte fungerar

Prova stegen nedan om du inte kan höra ljud från de inbyggda högtalarna på din Mac.

Kontrollera volymen på appen

De flesta appar som kan spela upp ljud har sina egna volymreglage. Här är några exempel:

• I appen Musik justerar du volymen med reglaget längst upp i fönstret.

• I Apple TV-appen visas volymreglaget för programmet eller filmen som du för närvarande tittar på högst upp i fönstret.

• I Safari kan ljudet på en webbsida med ljudinnehåll stängas av. För att stänga av ljudet klickar du på ljudknappenljudknappen i sökfältet högst upp i Safari-fönstret.

• Webbplatser med sina egna mediaspelare, som YouTube, har sina egna volymreglage på alla webbläsare.

Om du kan höra ljud från appar eller webbplatser från de inbyggda högtalarna på din Mac fungerar högtalarna.

Koppla bort externa ljudenheter från din Mac

För att säkerställa att ljud inte skickas till en extern enhet som stöder ljud kopplar du bort alla sådana enheter:

• Hörlurar eller externa högtalare anslutna till hörlursuttaget på 3,5 mm

• Externa ljudgränssnitt, usb-hörlurar eller usb-högtalare anslutna till usb- eller Thunderbolt-portarna

• Externa skärmar anslutna till usb- eller HDMI-portarna

Kontrollera ljudinställningarna på din Mac

1. På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Ljud.

3. Klicka på fliken Ljud ut och välj sedan de inbyggda högtalarna, som anges i kolumnen Typ.

4. Längst ned i fönstret kontrollerar du dessa ljudinställningar:

• Dra reglaget Utgångsvolym för att justera volymen.

• Se till att kryssrutan Ljud av inte är markerad.

5. Testa ljudet igen.

Fungerar det fortfarande inte?

Om de interna högtalarna på din Mac fortfarande inte fungerar kan service behövas. Ställa in service.