Få hjälp med de inbyggda högtalarna i Mac-datorn om det inte kommer ljud ifrån dem

Om du inte hör något ljud från de inbyggda högtalarna på din Mac kontrollerar du att macOS är uppdaterat och kontrollerar dina inställningar.

Använd den senaste versionen av macOS

Det första steget är att kontrollera att använder den senaste versionen av macOS. Säkerhetskopiera viktig information och uppdatera sedan mjukvaran på din Mac.

Kontrollera ljudinställningar

Om du fortfarande inte hör ljud från de inbyggda högtalarna efter att du har uppdaterat datorns mjukvara kontrollerar du ljudinställningarna.

Först kopplar du bort alla externa ljudenheter från datorn. Koppla även bort kablar från USB-, FireWire- och 3,5 mm-portarna.

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn ().
  2. Välj Ljud.
  3. Klicka på fliken Utdata och välj sedan Inbyggda högtalare. Om Inbyggda högtalare inte är ett alternativ i fönstret för Utdata kontaktar du Apple-supporten.
  4. Om volymreglaget står på lågt skjuter du reglaget åt höger och försöker igen.
  5. Om kryssrutan Ljud av är markerad avmarkerar du den och försöker igen.
  6. Kontakta Apple-supporten om du fortfarande inte hör något ljud.

Kontrollera porten för ljudutgång på din Mac

Om panelen Utdata listar Digital utgång istället för Inbyggda högtalare kontrollerar du porten för ljudutgång på din Mac.

Först kopplar du bort alla externa ljudenheter från Mac-datorn. Ta även bort alla kablar från USB-, FireWire- och 3,5 mm-portarna. Kontrollera sedan om det visas rött ljus från ljudporten linje ut. Isåfall kan din Mac-dator behöva service.