Åtgärda proxyinställningarna för Windows när du ska ansluta till iTunes Store

Om du inte kan ansluta till iTunes Store med iTunes för Windows kontrollerar du proxyserverinställningarna för Windows. Sedan försöker du ansluta igen.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

iTunes använder Windows inställningar för proxyserver för att komma åt olika Apple-tjänster, till exempel iTunes Store. Kontrollera att alla inställningar är korrekta och åtgärda alla eventuella anslutningsproblem.

1. Avsluta iTunes om det är öppet.
  2. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Tryck på Ctrl- och Esc-tangenten på tangentbordet om tangentbordet inte har en Windows-tangent.
  3. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet.
  4. Skriv inetcpl.cpl i sökfältet.
  5. Klicka på inetcpl.cpl i sökresultatet för att öppna Internetalternativ.
  6. Klicka på fliken Anslutningar i fönstret Internetalternativ.
    Dialogrutan Internetalternativ i Windows.
  7. Klicka på LAN-inställningar.
  8. Titta efter området för proxyserver. Om kryssrutan bredvid Använd en proxyserver för nätverket är markerad avmarkerar du den.
    Dialogrutan för LAN-inställningar i Windows.
  9. Klicka på OK för att stänga fönstret med LAN-inställningar.
  10. Klicka på OK för att stänga fönstret med Internetalternativ.
  11. Öppna iTunes och försök att ansluta till iTunes Store.

Prova med följande steg om problemet kvarstår:

1. Välj Hjälp > Kör diagnostik i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  2. Markera kryssrutan bredvid Nätverksanslutningstest och klicka sedan på Nästa och därefter på Nästa igen. (Om andra kryssrutor är markerade avmarkerar du dem.)
  3. När testet är klart klickar du på Nästa och rullar till slutet av rutan under iTunes-diagnostik klar. Om anslutningsförsöken har lyckats men du fortfarande inte kan ansluta till iTunes Store kan mjukvara som övervakar din internetanslutning vara i konflikt med iTunes. Läs om hur du identifierar och tar bort den mjukvaran.
  4. Klicka på Stäng för att avsluta diagnostikfönstret.

Mer hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.