Om det visas ett utropstecken vid dina objekt i iTunes

Om iTunes inte kan hitta din musik, dina filmer, tv-serier, appar eller låtar kan du hjälpa iTunes hitta mediefilernas rätta plats.

Dina mediafiler lagras vanligtvis i mappen iTunes Media på din dator. iTunes visar ett utropstecken  bredvid innehåll i iTunes när en fil inte går att hitta.

iTunes kanske inte kan hitta en fil eller mapp om:

• Mediafilerna flyttats från mappen iTunes media till en annan plats på datorn eller en extern enhet.
  • Mediafilerna oavsiktligt raderats från din dator.
  • Nätverket eller den externa enheten som lagrar innehållet är otillgängligt.

Korrigera mediafilens sökväg

Använd dessa anvisningar för att hjälpa iTunes hitta mediafilernas rätta plats:

1. Välj den låt, det album, den film eller TV-serie som har ett utropstecken bredvid sig i iTunes på din Mac eller PC.
  2. Välj Redigera > Visa info i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. När du ser ett meddelande som frågar om du vill hitta filen, klickar du på Hitta.
    • Om du vet filens plats navigerar du till den i iTunes och försöker spela upp ditt innehåll.
    • Om du inte vet filens plats söker du efter den:
      Mac: Tryck på tangenterna Kommando ⌘ och på mellanslag på tangentbordet och skriv sedan filmens titel eller namnet på appen, låten, albumet eller artisten.
      Windows: Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet och skriv sedan filmens titel eller namnet på appen, låten, albumet eller artisten. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
    • Om filen finns på en extern enhet eller en nätverksenhet ansluter du till den externa enheten eller nätverksvolymen.
    • Om du hittar dina objekt i Papperskorgen återställer du dem till deras tidigare plats:
      Mac: Kontrollklicka (eller högerklicka) på objektet och välj Lägg tillbaka.
      Windows: Högerklicka på objektet och välj Återställ.
  4. Efter att du återställt filen använder du Visa info igenom för att hitta filen och navigerar i iTunes till rätt plats.

Mer hjälp att hitta din musik

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.