I iTunes får du upprepade gånger frågan om du vill auktorisera datorn för att kunna spela musik köpt i iTunes Store

Om du har auktoriserat datorn att spela upp material som du har köpt i iTunes Store utan att det fungerar, och iTunes fortsätter att uppmana dig att auktorisera datorn, kan du prova förslagen nedan.

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto så här:

1. Logga in på administratörskontot.
    Obs! Om du inte har tillgång till ett administratörslösenord måste du kontakta administratören för den här datorn. Om det är en arbetsdator kan det vara IT-avdelningen.
  2. Se till att du har installerat den senaste versionen av iTunes. Du kan hämta den senaste versionen kostnadsfritt.
  3. Välj Affär > Auktorisera dator.
  4. Ange ditt kontonamn och lösenord för iTunes.
    Obs! Om du har flera konton måste du logga in i iTunes Store och auktorisera varje konto för sig.
  5. Avsluta iTunes.

När du har auktoriserat datorn från administratörskontot måste du logga ut och sedan in igen med användarkontot som du vill spela dina köp från. När du har loggat in öppnar du iTunes, väljer iTunes Store-inköpet i biblioteket och klickar på Spela. Spåret ska börja spelas.

Auktorisera med rätt kontonamn

Spåren du vill spela kan ha köpts med ett annat iTunes Store-konto. Ta reda på vilket konto spåren köptes med så här:

1. Markera en köpt låt i biblioteket och välj Arkiv > Visa info.
  2. Klicka på fliken Sammanfattning. Lägg märke till kontonamnet som visas i listan. Det här är kontonamnet (Apple-ID:t) som du behöver när du auktoriserar din dator att spela upp köpet.

Obs! Kontonamnet som visas är det konto du använde när du köpte objektet och det ändras inte även om kontonamnet (Apple-ID:t) ändras.

Om du har auktoriserat Apple-ID:t som visas under fliken Sammanfattning, kan du kontrollera inköpshistoriken för det Apple-ID:t via Affär > Visa mitt konto. Om din inköpshistorik inte stämmer med inköpen i ditt iTunes-bibliotek kan det bero på att du har skapat andra Apple-ID:n. Auktorisera datorn för dessa övriga Apple-ID:n.

Om du har glömt lösenordet till ett av dina konton, kan du återställa det med hjälp av Apples webbplats för lösenordsåterställning.

Stäng av Kontroll av användarkonto (Windows Vista och senare)

Att stänga av Kontroll av användarkonto och sedan slå på den igen kan ofta lösa auktorisationsproblem. Gör så här:

1. Öppna Kontrollpanelen.
    • Windows Vista och Windows 7: Välj Start > Kontrollpanelen.
    • Windows 8: Flytta pekaren till det övre högra hörnet och klicka på Inställningar och sedan på Kontrollpanelen
  2. Klicka på alternativet Användarkonton och familjesäkerhet.
  3. I fönstret Användarkonton klickar du på Användarkonton.
  4. Windows Vista: Klicka på alternativet Stäng av eller sätt på kontroll av användarkonto.
    Windows 7 och Windows 8: Klicka på Ändra inställningar för kontroll av användarkonto
  5. Windows Vista: Avmarkera alternativet Använd kontroll av användarkonto (UAC) för att skydda din dator.
    Windows 7 och Windows 8: För skjutreglaget till det nedre läget (Varna aldrig).
  6. Klicka på OK.
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna Kontrollpanelen.
    • Windows Vista och Windows 7: Välj Start > Kontrollpanelen.
    • Windows 8: Flytta pekaren till det övre högra hörnet och klicka på Inställningar och sedan på Kontrollpanelen.
  9. Klicka på alternativet Användarkonton och familjesäkerhet.
  10. I fönstret Användarkonton klickar du på Användarkonton.
  11. Windows Vista: Klicka på alternativet Stäng av eller sätt på kontroll av användarkonto.
    Windows 7 och Windows 8: Klicka på Ändra inställningar för kontroll av användarkonto
  12. Windows Vista: Markera alternativet Använd kontroll av användarkonto (UAC) för att skydda din dator.
    Windows 7 och Windows 8: För skjutreglaget tillbaka till önskat läge.
  13. Klicka på OK.
  14. Starta om datorn.
  15. Auktorisera din dator med ditt iTunes Store-konto.

Ta bort mappen SC Info

Om du fortfarande inte kan spela upp dina inköp, kan du eventuellt lösa problemet genom att ta bort mappen SC Info. Gör så här:

OS X

1. Avsluta iTunes och eventuella andra öppna program, så att endast Finder är öppet.
  2. Välj Gå > Gå till mapp.
  3. Skriv /Användare/Delat/SC Info och klicka på Gå.
  4. Om Finder inte redan är inställt på kolumnvisning, ställer du in det genom att välja Innehåll > Som kolumner.
  5. Markera mappen SC Info och flytta den till papperskorgen genom att välja Arkiv > Flytta till papperskorgen.
  6. Starta om datorn och öppna iTunes.
  7. Auktorisera datorn för att kunna spela upp dina inköp. Obs! Om du har flera konton måste du auktorisera datorn för varje konto. Mer information om hur du auktoriserar datorn finns i den här artikeln.

Windows

1. Avsluta iTunes.
  2. Gå till filsystemet på datorn.
    • Windows 8: Flytta pekaren till det övre högra hörnet och klicka på förstoringsglaset. Skriv %ProgramData% i sökfältet och tryck på returtangenten.
    • Windows Vista och Windows 7: Klicka på Start. Skriv %ProgramData% i sökfältet och tryck på returtangenten.
    • Windows XP: Klicka på Start och välj Kör. Skriv %allusersprofile% och klicka på OK.
  3. Visa dolda filer.
    • Windows 8: Klicka på Visa och sedan på Alternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
    • Windows Vista och Windows 7: Klicka på Organisera och sedan på Mapp- och sökalternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
    • Windows XP: Klicka på Verktyg och välj sedan Alternativ. Välj Visa dolda filer och mappar på fliken Visa.
  4. Gå till mappen SC Info.
    • Windows Vista och senare: Öppna mappen Apple Computer och sedan mappen iTunes.
    • Windows XP: Öppna mappen Application Data, mappen Apple Computer och sedan mappen iTunes.
  5. Högerklicka på mappen SC Info och välj Ta bort.
  6. Starta om datorn.
  7. Öppna iTunes.
  8. Auktorisera datorn för att kunna spela upp dina inköp.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: