Om iTunes vid upprepade tillfällen ber dig auktorisera datorn

Läs mer om vad du ska göra om iTunes vid upprepade tillfällen ber dig auktorisera datorn och inte spelar upp inköp från iTunes Store.

Det finns några olika anledningar till att iTunes vid upprepade tillfällen kan be dig att auktorisera kontot innan du kan spela upp inköp från iTunes Store. Lös problemet med hjälp av metoderna nedan.

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto

1. Logga in på datorn med ett administratörskonto.
    Om du inte har tillgång till ett administratörslösenord kontaktar du datorns administratör. Om det är en arbetsdator kan administratören vara IT-avdelningen.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  3. Mac: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Konto > Auktorisera den här datorn.
    Windows: Tryck på Kontroll och B på tangentbordet. Då aktiveras iTunes menyrad. I menyraden väljer du Konto > Auktorisera den här datorn. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  4. Ange ditt kontonamn och lösenord för iTunes.
  5. Auktorisera datorn. Om du har flera konton loggar du in i iTunes Store och auktoriserar varje konto separat.
  6. Avsluta iTunes.

När du har auktoriserat datorn med administratörskontot loggar du ut och loggar sedan in igen på det användarkonto som du vill spela upp dina köp från. När du har loggat in igen öppnar du iTunes. Markera sedan ett inköp från iTunes Store i biblioteket och klicka på Spela upp. Objektet ska börja spelas upp.

Auktorisera inköp med korrekt kontonamn

Objekten du försöker spela upp kan ha köpts med ett annat iTunes Store-konto. Så här tar du reda på vilket konto objekten köptes med:

1. Markera en köpt låt i biblioteket.
  2. Mac: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Arkiv > Visa info.
    Windows: Tryck på Kontroll och B på tangentbordet. Då aktiveras iTunes menyrad. I menyraden väljer du Arkiv > Visa info. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Klicka på fliken Arkiv. Notera kontonamnet som visas i listan. Det här är kontonamnet (Apple-ID:t) som du behöver när du auktoriserar din dator att spela upp det här köpet.
    Det Apple-ID som visas är det du använde när du köpte objektet. Apple-ID:t som du använde när du köpte objektet ändras inte, även om du ändrar ditt Apple-ID.
  4. Auktorisera datorn.

Om du auktoriserade det Apple-ID som visas på fliken Filsammanfattning kontrollerar du köphistoriken för det Apple-ID:t. Om köphistoriken inte motsvarar inköpen av objekten i iTunes-biblioteket kan du ha skapat ett annat Apple-ID. Auktorisera datorn även för det Apple-ID:t.

Om du har glömt lösenordet till något av dina konton kan du återställa det med hjälp av Apples webbplats för lösenordsåterställning.

Stäng av User Account Control (Windows Vista och senare)

Problem med auktorisering i iTunes för Windows kan eventuellt lösas om du slår av User Account Control och sedan slår på det igen. Stäng av User Account Control genom att följa stegen nedan:

1. Öppna Kontrollpanelen:
    Windows 7: Välj Start > Kontrollpanelen.
    Windows 8: Flytta markören till det övre högra hörnet på skärmen och klicka på Inställningar. Klicka sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka på alternativet Användarkonton och barnspärr.
  3. I fönstret Användarkonton klickar du på Användarkonton.
  4. Klicka på Ändra inställningar för User Account Control.
  5. Flytta reglaget till den lägsta inställningen Meddela aldrig.
  6. Klicka på OK.
  7. Starta om datorn.

Slå på User Account Control genom att följa stegen nedan:

1. Öppna Kontrollpanelen:
    Windows 7: Välj Start > Kontrollpanelen.
    Windows 8: Flytta markören till det övre högra hörnet på skärmen och klicka på Inställningar. Klicka sedan på Kontrollpanelen.
  2. Klicka på alternativet Användarkonton och barnspärr.
  3. I fönstret Användarkonton klickar du på Användarkonton.
  4. Windows 7 och Windows 8: Klicka på Ändra inställningar för User Account Control
  5. För reglaget till önskat läge.
  6. Klicka på OK.
  7. Starta om datorn.
  8. Auktorisera datorn.

Ta bort mappen SC Info

Om du fortfarande inte kan auktorisera datorn att spela upp dina inköp kan du eventuellt lösa problemet genom att ta bort mappen SC Info. Gör det genom att följa stegen nedan:

OS X

1. Avsluta iTunes och eventuella andra öppna program, så att endast Finder är öppet.
  2. I menyraden överst på skärmen väljer du Gå > Gå till mapp.
  3. Skriv /Users/Shared/SC Info i fönstret.
  4. Klicka på Gå.
  5. Om Finder inte är inställt på kolumnvisning ställer du in det genom att välja Innehåll > Som kolumner i menyraden överst på skärmen.
  6. Leta reda på mappen SC Info. Klicka och håll den och dra den till papperskorgen.
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes.
  9. Auktorisera datorn. Om du har flera konton eller Apple-ID:n auktoriserar du datorn för varje konto.

Windows

1. Avsluta iTunes.
  2. Tryck på Windows-tangenten eller Ctrl+Esc.
  3. Klicka på Starta sökning (Windows 7) eller förstoringsglassymbolen (Windows 8).
  4. Skriv %ProgramData% i sökfältet och tryck sedan på returtangenten.
  5. Visa dolda filer:
    Windows 8: Klicka på Visa, sedan Alternativ. På fliken Visning markerar du Visa dolda filer, mappar och enheter.
    Windows 7: Klicka på Ordna, sedan Mapp- och sökalternativ. På fliken Visning markerar du Visa dolda filer, mappar och enheter.
  6. Gå till mappen SC Info.
  7. Öppna mappen Apple Computer, sedan mappen iTunes.
  8. Högerklicka på mappen SC Info och välj Ta bort i popup-menyn.
  9. Starta om datorn.
  10. Öppna iTunes.
  11. Auktorisera datorn. Om du har flera konton auktoriserar du datorn för varje konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: