Om iTunes vid upprepade tillfällen ber dig auktorisera datorn

Läs mer om vad du ska göra om iTunes vid upprepade tillfällen ber dig auktorisera datorn och inte spelar upp inköp från iTunes Store.

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto

Det finns några olika anledningar till att iTunes vid upprepade tillfällen kan be dig att auktorisera kontot innan du kan spela upp inköp från iTunes Store. Lös problemet genom att försöka med metoderna nedan.

Auktorisera med rätt kontonamn

Använd ett administratörs-
konto

Använd korrekt
kontonamn

Slå av Kontroll
av användarkonto

Ta bort mappen SC
Info

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto

1. Logga in på datorn med ett administratörskonto.
    Om du inte har tillgång till ett administratörslösenord kontaktar du datorns administratör. Om det är en arbetsdator kan administratören vara IT-avdelningen.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  3. Mac: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Affär > Auktorisera den här datorn.
    Windows: Tryck på Kontroll och B på tangentbordet. Då aktiveras iTunes menyrad. I menyraden väljer du Affär > Auktorisera den här datorn. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  4. Ange ditt kontonamn och lösenord för iTunes.
  5. Auktorisera datorn.
    Om du har flera konton loggar du in i iTunes Store och auktoriserar varje konto separat.
  6. Avsluta iTunes.

När du har auktoriserat datorn med administratörskontot loggar du ut och sedan tillbaka in igen på det användarkonto som du vill spela upp dina inköp från. När du har loggat in igen öppnar du iTunes. Markera sedan ett inköp från iTunes Store i biblioteket och klicka på Spela upp. Objektet ska börja spelas upp.

Ta bort mappen SC Info

Auktorisera inköp med korrekt kontonamn

Objekten du försöker spela upp kan ha köpts med ett annat iTunes Store-konto. Så här tar du reda på vilket konto objekten köptes med:

1. Markera en köpt låt i biblioteket.
  2. Mac: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Arkiv > Visa info.
    Windows: Tryck på Kontroll och B på tangentbordet. Då aktiveras iTunes menyrad. I menyraden väljer du Arkiv > Visa info. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.
  3. Klicka på fliken Arkiv. Notera kontonamnet som visas i listan. Det här är kontonamnet (Apple-ID:t) som du behöver när du auktoriserar din dator att spela upp det här köpet.
    Det Apple-ID som visas är det du använde när du köpte objektet. Apple-ID:t som du använde när du köpte objektet ändras inte, även om du ändrar ditt Apple-ID.
  4. Auktorisera datorn.

Om du auktoriserade det Apple-ID som visas på fliken Filsammanfattning kontrollerar du köphistoriken för det Apple-ID:t. Om köphistoriken inte motsvarar inköpen av objekten i iTunes-biblioteket kan du ha skapat ett annat Apple-ID. Auktorisera datorn även för det Apple-ID:t.

Om du har glömt lösenordet till något av dina konton kan du återställa det med hjälp av Apples webbplats för lösenordsåterställning.

Windows

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: