Om iTunes ber dig auktorisera din dator när du försöker spela upp iTunes Store-inköp

Om du blir ombedd att auktorisera din dator när du försöker spela upp iTunes Store-inköp ska du logga in på datorn med ett administratörskonto eller se till att du är inloggad på iTunes med det Apple-ID som du använde när du genomförde ditt inköp.

iTunes kanske ber dig auktorisera ditt konto innan du kan spela upp objekt som du köpt från iTunes Store på grund av problem med konto- eller mappbehörigheter. Åtgärda problemet med dessa steg.

Auktorisera inköpen från ett administratörskonto

Om du inte är en administratör på datorn måste du kanske auktorisera datorn med ett administratörskonto innan du kan spela upp iTunes Store-inköp. Följ dessa steg för att auktorisera datorn med ett administratörskonto:

1. Logga in på datorn som administratör. Kontakta datorns administratör om du inte har ett administratörslösenord. Om det är en arbetsdator kan administratören vara IT-avdelningen.
  2. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  3. Välj Konto > Auktoriseringar > Auktorisera den här datorn i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  4. Ange ditt kontonamn och lösenord för iTunes.
  5. Auktorisera datorn. Om du har flera konton loggar du in i iTunes Store och auktoriserar varje konto separat.
  6. Avsluta iTunes.
  7. Logga ut ur administratörskontot.
  8. Logga in på kontot du vill spela upp dina inköp från.
  9. Öppna iTunes.
  10. Välj ett iTunes Store-inköp och klicka på Spela upp. Objektet ska börja spelas upp.

Auktorisera inköp med korrekt Apple-ID

Du kanske måste använda ett annat Apple-ID för att köpa objekt som du vill spela upp. Följ dessa steg för att ta reda på vilket konto du använde när du köpte ett objekt:

1. Öppna iTunes.
  2. Hitta en låt du köpt från iTunes Store i Min musik och markera den.
  3. I menyraden längst upp på datorskärmen, eller längst upp i iTunes-fönstret, väljer du Arkiv > Visa info.
  4. Klicka på fliken Arkiv. Titta till höger om ”köpts av” för det Apple-ID som genomförde köpet.
  5. Auktorisera datorn med korrekt Apple-ID. Apple-ID:t som du använde när du köpte objektet ändras inte, även om du ändrar ditt Apple-ID.

Om du redan har auktoriserat det Apple-ID som visas i objektets information kan du kontrollera köphistoriken för Apple-ID:t för att se om objektet finns med i listan. Om inte, tänk på ett annat Apple-ID du kanske använder och auktorisera datorn med det Apple-ID:t.

Om du har glömt lösenordet för ett av dina konton så kan du återställa det.

Stänga av User Account Controls

Du kan korrigera vissa auktoriseringsproblem i iTunes för Windows om du nollställer User Account Controls. Följ dessa steg för att nollställa User Account Controls i Windows 7 eller senare:

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
  2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange UserAccountControlSettings i sökfältet.
  3. Klicka på UserAccountControlSettings.
  4. Klicka på Ja om du vill tillåta appen att göra ändringar.
  5. För reglaget till det nedersta läget.
  6. Klicka på OK.
  7. Klicka på Ja om du vill tillåta appen att göra ändringar.
  8. Starta om datorn.

Aktivera sedan User Account Controls igen.

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
  2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange UserAccountControlSettings i sökfältet.
  3. Klicka på UserAccountControlSettings.
  4. Flytta reglaget tillbaka till önskat läge.
  5. Klicka på OK.
  6. Starta om datorn.
  7. Auktorisera datorn.

Ta bort mappen SC Info

iTunes behöver mappen SC Info på datorn för att fungera korrekt. Du kan auktorisera datorn för att spela upp dina inköp om du tar bort mappen. Låt sedan iTunes skapa mappen igen.

Ta bort mappen SC Info i Mac OS X

1. Avsluta iTunes och eventuella andra öppna program, så att endast Finder är öppet.
  2. Från menyraden överst på datorskärmen väljer du Gå > Gå till mapp.
  3. I fönstret anger du /Users/Shared/SC Info och klickar sedan på Gå.
  4. Ange kolumnvy i Finder om den inte redan har det. Från menyraden överst på skärmen väljer du Innehåll > Som kolumner.
  5. Leta reda på mappen SC Info. Klicka och håll ned på den och dra den till papperskorgen.
  6. Starta om datorn.
  7. Öppna iTunes.
  8. Auktorisera datorn. Om du har flera konton eller Apple-ID:n auktoriserar du datorn för varje konto.

Ta bort mappen SC Info i Windows

1. Avsluta iTunes.
  2. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
  3. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Ange %ProgramData% i sökfältet och tryck på Retur.
  4. Visa dolda filer:
    Windows 10: Klicka på Visa och välj sedan Dolda objekt.
    Windows 8: Klicka på Visa, sedan Alternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
    Windows 7: Klicka på Ordna, sedan Mapp- och sökalternativ. På fliken Visa väljer du Visa dolda filer, mappar och enheter.
  5. Öppna mappen Apple Computer, sedan mappen iTunes.
  6. Högerklicka på mappen SC Info och välj Ta bort i popup-menyn.
  7. Starta om datorn.
  8. Öppna iTunes.
  9. Auktorisera datorn. Om du har flera konton auktoriserar du datorn för varje konto.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: