Felsökning av USB-skrivare för AirPort Express, AirPort Extreme och AirPort Time Capsule

Din USB-skrivare kanske fungerar som den ska när den är ansluten till datorn, men inte när den är ansluten till AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule för skrivardelning.

Skrivardelningen för AirPort Express, AirPort Extreme och AirPort Time Capsule är endast till för utskrifter, inte för skrivarverktyg eller andra specialfunktioner som kan kräva en direkt USB-anslutning.

Du måste ha en skrivare som är aktiverad för AirPrint om du vill skriva ut från en iOS-enhet. Kontrollera Grundläggande information om AirPrint för en lista över AirPrint-kompatibla skrivare.

Kontrollera om det finns några tillgängliga programvaruuppdateringar

Kontrollera att du har de senaste programuppdateringarna för OS X eller iOS och den senaste fasta programvaran för AirPort-produkten innan du försöker skriva ut.

Koppla ur och återansluta

1. Koppla ur AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule från strömuttaget.
  2. Stäng av skrivaren.
  3. Se till att USB-kabeln från skrivaren är ansluten till AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule.
  4. Slå på skrivaren.
  5. Återanslut AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule till strömuttaget och vänta tills enheten är klar.
  6. Försök att skriva ut.

Kontrollera skrivardrivrutinen

Kontrollera den senaste drivrutinsversionen på skrivartillverkarens webbplats.

Nollställa utskriftssystemet

Utför dessa steg på Mac-datorn om stegen ovan inte löser problemet.

1. Öppna Systeminställningar > Inställningar för skrivare och fax.
  2. Kontrollklicka eller högerklicka på avsnittet Skrivare till vänster.
  3. Välj Nollställ utskriftssystemet
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på knappen + för att lägga till skrivaren igen.
  6. Försök att skriva ut.

Fungerar det fortfarande inte?

Om skrivaren fortfarande inte fungerar med skrivardelning med AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule, men fungerar när den är direkt ansluten till Mac-datorn, kontaktar du skrivartillverkaren för ytterligare information och för att kontrollera om skrivardelning stöds.

Läs mer

Mer information om hur du ställer in en USB-skrivare i ditt Wi-Fi-nätverk finns i den här artikeln.

Se Inställning och felsökning av AirPrint för mer information om AirPrint för din iPhone eller iPad.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.