Felsökning av USB-skrivare för AirPort Express, AirPort Extreme och AirPort Time Capsule

Din USB-skrivare kanske fungerar som du väntar dig när den är ansluten till din dator men inte när den är ansluten till din AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule för skrivardelning.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Skrivardelning med AirPort Express, AirPort Extreme och AirPort Time Capsule är endast avsett för utskrifter, inte för skrivarverktyg eller andra specialfunktioner som kan kräva en direkt USB-anslutning.

Du behöver en AirPrint-skrivare om du ska kunna skriva ut från en iOS-enhet. På sidan Om AirPrint finns det en lista med AirPrint-skrivare.

Kontrollera om det finns några tillgängliga programvaruuppdateringar

Du måste ha de senaste progamvaruuppdateringarna till OS X eller iOS och den senaste fasta programvaran till din AirPort-produkt innan du försöker skriver ut.

Koppla bort och koppla in igen

1. Koppla bort din AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule från vägguttaget.
  2. Stäng av skrivaren.
  3. Se till att USB-kabeln från skrivaren är ansluten till AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule.
  4. Slå på skrivaren.
  5. Koppla din AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule till ett vägguttag och vänta tills den är klar.
  6. Försök skriva ut.

Kontrollera skrivardrivrutinen

Leta efter den senaste skrivardrivrutinen på skrivartillverkarens webbplats.

Nollställa utskriftssystemet

Gör så här på din Mac om åtgärderna ovan inte fungerar.

1. Öppna Systeminställningar > inställningar för skrivare och fax.
  2. Kontrollklicka eller högerklicka i avsnittet Skrivare till vänster.
  3. Välj Nollställ utskriftssystemet …
  4. Klicka på OK.
  5. Klicka på + för att lägga till skrivaren igen.
  6. Försök skriva ut.

Fungerar det fortfarande inte?

Om skrivaren ändå inte fungerar med skrivardelning i AirPort Express, AirPort Extreme eller AirPort Time Capsule men gör det om den är direkt ansluten till din Mac, kan du kontakta skrivartillverkaren och be om mer information samt verifiera att skrivardelning stöds.

Läs mer

Se den här artikeln som innehåller mer hjälp om hur du ställer in en USB-skrivare i Wi-Fi-nätverk.

Se Konfiguration och felsökning av AirPrint om du vill ha mer hjälp om AirPrint för din iPhone eller iPad.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.