Om konfigurationer med flera NAT orsakar problem med Tillbaka till min Mac

Få hjälp om det inte går att ansluta din Mac eller om du får ett meddelanden om långsam anslutning på grund av att mer än en enhet i nätverket tillhandahåller nätverkstjänster. Om du använder ett företagsnätverk kontaktar du nätverksadministratören. För andra nätverk läser du den här artikeln.

Om du stöter på något av dessa problem med Tillbaka till min Mac kan det bero på dina routerinställningar:

• Den Mac-dator som du försöker ansluta till kanske visas i Finder-sidofältet, men det går inte att ansluta till den.
  • Mac-datorn visas kanske inte i sidofältet.
  • Varningen ”Tillbaka till min Mac kan vara långsamt eftersom fler än en enhet i nätverket tillhandahåller nätverkstjänster” kan visas. Få hjälp med varningar.

Följ dessa steg för att få hjälp

1. Öppna Nätverksverktyg. Gör så här:
    • OS X Mavericks eller senare: Gå till /System/Bibliotek/CoreServices/Program. Du kan också klicka på kikarsymbolen för att öppna Spotlight och skriva Nätverksverktyg.
    • OS X Mountain Lion eller tidigare: Välj Gå > Verktygsprogram i menyraden och dubbelklicka på Nätverksverktyg.
  2. Skriv ”icloud.com” på fliken Traceroute och klicka på Spåra.
  3. Hitta den rad som börjar med siffran 2 i resultatet. På den raden visas en IP-adress i något av dessa intervaller om nätverket har en konfiguration med flera NAT* och du bör följa stegen i den här artikeln:
  4. Kontrollera att du har OS X Lion 10.7.5 eller senare
  5. Om en programuppdatering inte löser problemet måste du stänga av NAT* på en nätverksenhet. Gör så här:
    • Om du inte använder en router från Apple, eller om du använder ett modem som router, hittar du hur du stänger av NAT i användarhandboken för den enheten.
    • Om du använder en AirPort-basstation stänger du av NAT så här:
      1. Välj Gå > Verktyg från menyfältet och öppna AirPort-verktyg.
      2. Välj basstationen och klicka på Redigera i popupmenyn.
      3. Klicka på fliken Nätverk och välj ”Av (bryggläge)” i Router-menyn.
      4. Starta om basstationen genom att klicka på Uppdatera.
      5. När basstationen har startat om kontrollerar du att ditt internet fungerar.