Om du inte kan låsa upp inställningarna i Systeminställningar

Om du vill göra vissa ändringar på din mac kan du bli ombedd att ange användarnamn och lösenord för ett administratörskonto. Konton med ett tomt lösenord kanske inte fungerar.

Mac-datorn frågar efter namn och lösenord för ett administratörskonto när den behöver verifiera att du har behörighet att göra ändringar. Exempelvis måste du autentiseras som en administratör när du klickar på låset i Systeminställningar, anger vissa kommandon i Terminal eller ställer in ett lösenord för fast mjukvara.

Lösenordet till administratörskontot bör inte vara tomt. Din mac kanske inte accepterar ett tomt lösenord även om kontot använder ett tomt lösenord.

Läs om hur du ändrar eller nollställer ett användarkonto för macOS.