Ringa samtal med VoLTE (Voice over LTE)

Du kan ringa samtal med hög kvalitet via VoLTE på iPhone 6 eller senare. Båda telefonerna måste kunna använda VoLTE för att det ska fungera.

Kontrollera tillgängligheten på platsen och hos operatören

Följande avgör om du kan använda VoLTE:

• Platsen, ditt konto hos operatören samt modellen på din iPhone
  • Operatören, operatörskonto, plats och telefonmodell för den du ringer till

En del operatörer har bara stöd för VoLTE i vissa städer eller postnummerområden. Kontakta operatören om du vill veta mer om vad som gäller för ditt område och konto.

Se mobiloperatörens support med funktioner för iPhone för att ta reda på om din mobiloperatör har stöd för VoLTE.

Slå på VoLTE

En del operatörer aktiverar den här funktionen som standard. Du kan ta reda på om VoLTE är aktiverad genom att gå till Inställningar > Mobilnät > Alternativ för mobildata > Aktivera LTE. Om Röst och data är inaktiverat trycker du på det för att aktivera VoLTE.

Om du får ett felmeddelande

När du försöker aktivera VoLTE kan du se följande meddelande: ”Kan inte aktivera LTE-samtal. Kontakta din operatör om du vill aktivera LTE-samtal på det här kontot.” Detta kan inträffa med vissa kontotyper, bland annat företagslinjer, och vissa operatörer. Kontakta operatören och be om hjälp.

Det kan visas ett meddelande om att ett nytt SIM-kort måste sättas in. Detta kan inträffa med äldre SIM-kort. Du kanske måste ha ett nytt SIM-kort för att kunna använda VoLTE. Kontakta operatören.