Så här använder du Alex med VoiceOver och Text till tal på din iPhone eller iPad

I iOS 8 eller senare kan du använda Alex som engelsktalande röst för VoiceOver, Läs upp skärm och Läs upp markering.

Det här behöver du

Om du har någon av följande enheter kan du hämta och aktivera Alex.

• iPad Pro

• iPhone 6s

• iPhone 6s Plus

• iPhone 6

• iPhone 6 Plus

• iPhone 5s

• iPad Air

• iPad mini 2

Din enhet måste ha minst 870 MB ledigt utrymme för att använda Alex.

Så här använder du Alex

Du kan använda Alex för VoiceOver, Läs upp skärm och Läs upp markering. Gör så här.

Använda Alex för VoiceOver

Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver > Tal.

Om du använder engelska på din enhet väljer du Förvald dialekt > Engelska (USA) > Alex.

Om du använder ett annat språk på din enhet måste du lägga till engelska som Rotorspråk. Det gör du så här:

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver > Tal > Lägg till nytt språk.

2. Välj Engelska (USA).

3. Tryck på knappen för mer information bredvid Engelska (USA) i listan Rotorspråk.

4. Välj Alex.

Använda Alex för Läs upp skärm och Läs upp markering

Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Tal > Röster och välj Alex.

Vänta medan Alex hämtas och installeras

När du har valt Alex startar hämtningen om du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. När hämtningen är slutförd installeras Alex. När den är klar börjar Alex tala om din enhet använder engelska som språk.

Läs mer

Om du beslutar dig för att du inte längre vill ha Alex installerat kan du ta bort rösten genom att gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver > Tal och svepa från höger till vänster på rösten. Tryck sedan på knappen Radera.