Om du uppmanas att godkänna nya villkor i Apple Business Manager eller Apple School Manager

Apple uppdaterar ibland licensavtalet för macOS, iOS eller tvOS (ofta när en ny version av operativsystemet släpps). När ett programlicensavtal uppdateras måste en Apple School Manager-administratör, en Apple Business Manager-administratör eller en representant för enhetsregistreringsprogrammet logga in på programmets webbplats för att gå igenom och godkänna de uppdaterade villkoren.

Om administratörer och representanter

Den som genomför den ursprungliga registreringen accepterar även följande villkor för organisationen:

• Apples enhetsregistreringsprogram, Apple School Manager-avtal eller Apple Business Manager-avtal
  • Programlicensavtal för macOS
  • Programlicensavtal för iOS
  • Programlicensavtal för tvOS

När registreringen slutförts blir personen administratör i Apple School Manager (ASM) eller Apple Business Manager (ABM), eller representant i enhetsregistreringsprogrammet (DEP). I ASM eller ABM kan personen även utnämna upp till fem ytterligare administratörer. I DEP finns bara en representant.

Godkänna uppdaterade avtal

När Apple har uppdaterat ett av dessa avtal måste alla ASM-administratörer, ABM-administratörer eller DEP-representanter logga in på programmets webbplats för att godkänna nya avtal.

Om du inte godkänner avtalen

Enheter som är tilldelade till en MDM-server (mobil enhetshantering) i ASM, ABM eller DEP påverkas inte. Om du raderar allt innehåll och alla inställningar på en enhet är den fortfarande tilldelad samma MDM-server och samma inställningar används under installationen.

Dessa villkor gäller dock tills det nya avtalet har godkänts:

• ASM-instruktörer och chefer kan nollställa användarlösenord och skicka eller skriva ut inloggningsinformation men andra webbplatsfunktioner inaktiveras.
  • ABM-instruktörer och chefer kan nollställa användarlösenord och skicka eller skriva ut inloggningsinformation men andra webbplatsfunktioner inaktiveras.
  • DEP-administratörer (som inte är representanter) kan inte logga in på DEP-portalen förrän representanten har godkänt de uppdaterade avtalen.
  • I ASM, ABM och DEP kan du inte tilldela nya enheter till din MDM-server, även om du har valt alternativet att automatiskt tilldela nya köp en specifik MDM-server.
  • Din MDM-server kan visa felmeddelanden som ”403 T_C_NOT_SIGNED” vid kommunikation med servrarna för Apples servrar för enhetshantering.