Om du uppmanas att godkänna nya villkor i Apple Business Manager eller Apple School Manager

Apple uppdaterar ibland licensavtalet för macOS, iOS eller tvOS (ofta när en ny version av operativsystemet släpps). När ett programlicensavtal uppdateras måste en Apple School Manager-administratör eller Apple Business Manager-administratör logga in på programmets webbplats för att gå igenom och godkänna de uppdaterade villkoren.

Om administratörer

Den som genomför den ursprungliga registreringen accepterar även följande villkor för organisationen:

• Avtal för Apple School Manager eller avtal för Apple Business Manager
  • Programlicensavtal för macOS
  • Programlicensavtal för iOS
  • Programlicensavtal för tvOS

När registreringen har avslutats blir personen som genomförde registreringen administratör i Apple School Manager eller Apple Business Manager. I Apple School Manager eller Apple Business Manager kan den här personen utse upp till fyra andra administratörer.

Godkänna uppdaterade avtal

När Apple uppdaterar ett av dessa avtal måste en av Apple School Manager-administratörerna eller Apple Business Manager-administratörerna logga in på programmets webbplats och godkänna de nya avtalen.

Om du inte godkänner avtalen

Enheter som tilldelats en MDM-server i Apple School Manager eller Apple Business Manager påverkas inte. Om du raderar allt innehåll och alla inställningar på en enhet är den fortfarande tilldelad samma MDM-server och samma inställningar används under installationen.

Dessa villkor gäller dock tills det nya avtalet har godkänts:

• Apple School Manager-instruktörer och chefer kan nollställa användarlösenord och skicka eller skriva ut inloggningsinformation men andra webbplatsfunktioner inaktiveras.
  • Apple Business Manager-chefer kan nollställa användarlösenord och skicka eller skriva ut inloggningsinformation men andra webbplatsfunktioner inaktiveras.
  • Du kan inte tilldela nya enheter till din MDM-server i Apple School Manager eller Apple Business Manager, även om du har valt alternativet att automatiskt tilldela nya köp till en viss MDM-server.
  • Din MDM-server kan visa felmeddelanden som ”403 T_C_NOT_SIGNED” vid kommunikation med servrarna för Apples servrar för enhetshantering.