Få hjälp med iCloud Drive

iCloud Drive håller dina filer uppdaterade på alla dina enheter. Lär dig hur du hittar och redigerar dina dokument, öppnar och sparar dina filer och får ut det mesta av iCloud Drive.

Hur visar jag mina filer på iPhone, iPad och iPod touch?

På en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller senare kan du komma åt dina iCloud Drive-filer från appen Filer. Appen Filer gör det till och med lättare att dela dokument med andra, samarbeta i realtid i dina Pages-, Numbers- och Keynote-projekt och hantera allt du lagrar i iCloud Drive.

Om du inte har appen Filer på din enhet uppdaterar du till iOS 11 eller senare. Om du använder iOS 9 eller iOS 10 kan du använda appen iCloud Drive.

Vad ska jag göra om jag inte ser alla mina filer?

När du aktiverar iCloud Drive flyttas alla dokument som du redan lagrat i iCloud automatiskt till iCloud Drive. Du kan se dina filer på iCloud.com, i appen Filer i iOS 11 och senare, i apparna Pages, Numbers och Keynote eller i appen iCloud Drive i iOS 10 och iOS 9.

Om du inte kan se dina filer på någon av dessa platser kontrollerar du att du ställt in iCloud Drive på alla dina enheter. Gå till Systeminställningar > iCloud och klicka på Alternativ bredvid iCloud Drive och se till att den är aktiverad om du inte kan se filer från mappen Skrivbord och Dokument på din MaciCloud.com.

Om du behöver åtkomst till en fil som raderats under de senaste 30 dagarna kan du få tillbaka den från mappen Senast raderade i appen Filer eller på iCloud.com. Efter 30 dagar tas filerna bort från Senast raderade.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Files på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Gå till Platser > Senast raderade.
  3. Markera filen som du vill behålla.
  4. Tryck på Återställ.

På iCloud.com

1. Logga in på iCloud.com på din Mac eller PC.
  2. Gå till iCloud Drive och klicka på Senast raderade i det nedre högra hörnet.
  3. Markera filen som du vill behålla.
  4. Tryck på Återställ.

På Mac-datorn

1. Gå till papperskorgen.
  2. Markera filen som du vill behålla.
  3. Kontrollklicka och välj sedan Lägg tillbaka. Du kan också dra tillbaka filen till ditt skrivbord eller iCloud Drive.

Vad ska jag göra om mina filer inte uppdateras till iCloud?

Kontrollera först följande:

Om du provat de här stegen och dina filer fortfarande inte överförs till iCloud fortsätter du var inloggad på iCloud och sparar dina uppdaterade filer till en annan mapp på din Mac eller PC. Kontakta sedan Apple-supporten för ytterligare hjälp.

Kan jag uppdatera filer i Pages, Numbers och Keynote från min PC?

När du öppnar filerna öppnar webbläsaren iCloud.com. Du kan logga in och arbeta med filer i Pages, Numbers och Keynote.

Jag redigerar ett dokument nu. När överförs mina ändringar till iCloud?

När dina ändringar visas beror på vilken app du använder. Pages, Numbers och Keynote överför filer till iCloud regelbundet så att du inte förlorar några ändringar. Andra program överför endast filerna till iCloud om du sparar dem i iCloud Drive-mappen. Om du vill se dina sparade filer på en Mac går du till Finder > iCloud Drive. Gå till appen Filer på din iPhone, iPad eller iPod touch. På din PC med iCloud för Windows går du till Utforskaren > iCloud Drive.

Om du fortfarande inte ser de senaste ändringarna, eller om symbolen ”förändring pågår” eller iCloud Drive-symbolen visas i meddelandefältet (systemfältet), försöker du spara ett nytt dokument i iCloud Drive-mappen. Kontrollera sedan i iCloud Drive-mappen om ändringarna visas.

Hur sparar jag mina dokument automatiskt i iCloud Drive?

Du kan uppdatera inställningarna på iPhone, iPad eller iPod touch så att dina dokument sparas automatiskt till iCloud Drive, På min [enhet] eller en molntjänst från tredje part.

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj att uppdatera inställningarna för Pages, Numbers eller Keynote.
  3. Tryck på Dokumentlagring.
  4. Välj var du vill att dina dokument ska sparas automatiskt.

Vad ska jag göra om ett meddelande om att lösa en konflikt visas när jag öppnar en fil?

Välj den version av dokumentet som du vill spara och klicka sedan på Behåll så uppdateras det på iCloud. Detta meddelande betyder att filen har uppdaterats på en annan enhet eller från iCloud.com sedan du loggade in på iCloud senast.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.