Flytta iMovie för Mac-biblioteket

Spara lagringsutrymme på din Mac genom att flytta iMovie-biblioteket till en extern lagringsenhet.

Ett iMovie-bibliotek innehåller alla medier och data som används för att göra filmer i iMovie. Det går att flytta iMovie-biblioteket till en extern lagringsenhet om iMovie-biblioteket är stort och du vill frigöra utrymme på din Mac.

Innan du flyttar ett iMovie-bibliotek bör du säkerhetskopiera din Mac.

Att flytta biblioteket till en extern hårddisk påverkar inte iMovie Theater-innehållet som du har flyttat till iCloud.

Förbereda den externa lagringsenheten

Det går att lagra biblioteket på en extern lagringsenhet såsom en usb- eller Thunderbolt-enhet formaterad som APFS eller Mac OS Extended (journalförd). Apple rekommenderar inte att lagra iMovie-bibliotek på lagringsenheter såsom SD-kort, usb-minnen eller enheter som delas på ett nätverk.

Det går inte att lagra biblioteket på en lagringsenhet som används för Time Machine-säkerhetskopior.

Flytta ett bibliotek till en extern lagringsenhet

1. Avsluta iMovie.

2. Välj den externa lagringsenheten i Finder och välj sedan Arkiv > Visa info.

3. Om informationen under Delning och behörigheter inte är synlig klickar du på triangelnklicka på triangeln och kontrollerar sedan om kryssrutan Bortse från ägarskap på den här volymen är markerad. Om den inte är markerad klickar du på låsetklicka på låset, anger ett administratörsnamn och lösenord och markerar sedan kryssrutan.

4. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder och välj sedan Gå > Hem i menyraden överst på skärmen.

5. Öppna mappen Filer och dra sedan filen iMovie-bibliotek till den externa lagringsenheten.

6. När biblioteksfilens kopiering är slutförd dubbelklickar du på biblioteksfilen på den externa lagringsenheten för att öppna den i iMovie. Om ett meddelande dyker upp om att ge iMovie behörighet till borttagbart innehåll klickar du på OK.

• Om du klickade på Tillåt inte väljer du Apple-menyn  i Finder > Systeminställningar och klickar på Säkerhet och Integritet. Klicka sedan på Integritet. Klicka på Filer och Mappar i sidofältet och välj sedan ”Borttagningsbart Innehåll” under iMovie.

7. Kontrollera att allt innehåll finns med i biblioteket som du flyttade och dra sedan originalfilen i mappen Filmer på din Mac till Papperskorgen.

Om du kopplar bort den externa lagringsenheten

När den externa lagringsenheten är ansluten till din Mac öppnas biblioteket du flyttade dit automatiskt när du öppnar iMovie. Om du kopplar bort den externa lagringsenheten som innehåller biblioteket, öppnas iMovie i ett nytt, tomt bibliotek skapat i mappen Filmer på din Mac och iMovie använder sedan den nya platsen för att spara projekt du skapar och media du importerar.

Om du vill öppna biblioteket du flyttade till en extern lagringsenhet kan du öppna det igen när du har återanslutit lagringsenheten. Du kan sedan flytta filmklipp, event och projekt mellan bibliotek.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.