Flytta iMovie-biblioteket för Mac

Du kan flytta iMovie-biblioteket till en extern hårddisk om du vill spara utrymme på din Mac.

Ett iMovie-bibliotek innehåller alla medier och data som används för att göra filmer i iMovie. Du kan flytta ditt iMovie-bibliotek till en extern disk om iMovie-biblioteket är stort och du vill frigöra utrymme på din Mac.

Innan du flyttar ett iMovie-bibliotek bör du säkerhetskopiera din Mac.

När du flyttar biblioteket till en extern hårddisk påverkas inte Theater-innehåll som du har överfört till iCloud.

Förbered din disk

Du kan spara biblioteket på en extern lagringsenhet som en USB-enhet, FireWire-enhet eller Thunderbolt-enhet formaterad som MacOS Extended (journalförd). Apple rekommendera inte att spara iMovie-bibliotek på en extern enhet som SD-kort och USB-minnen eller enheter som delas i ett nätverk.

Du kan inte spara biblioteket på en extern enhet eller annan disk som används för Time Machine-säkerhetskopieringar.

Flytta ett bibliotek till en extern lagringsenhet

1. Avsluta iMovie
  2. Välj den externa enheten i Finder och välj sedan Arkiv > Visa info.
  3. Om uppgifterna i Delning och behörigheter inte visas klickar du på  och kontrollerar att kryssrutan Bortse från ägarskap på den här volymen är markerad. Om den inte är markerad klickar du på  för att låsa upp den, skriver in ett administratörsnamn och lösenord och markerar sedan kryssrutan.
  4. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder och sedan väljer du Gå > Hem i menyraden längst upp på skärmen.
  5. Öppna mappen Filer och dra sedan filen iMovie-bibliotek till den externa hårddisken.
  6. När kopieringen av biblioteksfilen till den externa hårddisken är avslutad dubbelklickar du på biblioteksfilen för att öppna den i iMovie.
  7. Kontrollera att allt innehåll finns med i biblioteket du flyttade och dra sedan originalfilen i mappen Filmer på din Mac till Papperskorgen.

När den externa enheten är ansluten till din Mac-dator öppnas biblioteket du flyttade till en extern enhet automatiskt i iMovie. Om du kopplar från den externa enheten som innehåller biblioteket öppnar iMovie ett nytt tomt bibliotek som skapats i mappen Filmer på din Mac. iMovie sparar automatiskt alla projekt du skapar och medier som du importerar i det nya biblioteket. Om du vill öppna biblioteket du flyttat till en extern enhet kan du öppna det efter att du har återanslutit den externa enheten. Sedan kan du flytta klipp, händelser och projekt mellan bibliotek.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.