Flytta iMovie-biblioteket för Mac

Du kan flytta iMovie-biblioteket till en extern hårddisk om du vill spara utrymme på din Mac.

Ett iMovie-bibliotek innehåller alla medier och data som används för att göra filmer i iMovie. Du kan flytta ditt iMovie-bibliotek till en extern disk om iMovie-biblioteket är stort och du vill frigöra utrymme på din Mac.

Innan du flyttar ett iMovie-bibliotek bör du säkerhetskopiera din Mac.

Att flytta ditt bibliotek till en extern disk påverkar inte dittiMovie Theater-innehåll som har flyttats över till iCloud.

Förbered din enhet

Du kan förvara ditt bibliotek på en extern enhet som exempelvis en USB Thunderbolt-enhet i APFS eller Mac OS Extended-format (Journaled). Apple rekommenderar inte att spara iMovie-bibliotek på en extern enhet som SD-kort och usb-minnen eller enheter som delas i ett nätverk.

Du kan inte spara biblioteket på en extern enhet eller annan disk som används för Time Machine-säkerhetskopieringar.

Flytta ett bibliotek till en extern lagringsenhet

1. Avsluta iMovie.
  2. Välj den externa enheten i Finder och välj sedan Arkiv > Visa info.
  3. Om informationen under Dela & Behörigheter inte är synlig, klicka på triangeln , och se till att ”Ignorera ägande till det här innehållet” är markerad. Om den inte är markerad, klicka på låssymbolen  för att låsa upp den, ange administratörsnamn och lösenord och markera sedan rutan.
  4. Klicka på skrivbordet för att se till att du är i Finder, välj sedan Gå > Hem i menyraden överst på skärmen.
  5. Öppna mappen Filer och dra sedan filen iMovie-bibliotek till den externa hårddisken.
  6. När biblioteksfilen har kopierats till din externa hårddisk, dubbelklicka på biblioteksfilen på den externa hårddisken för att öppna den i iMovie. Om ett meddelande dyker upp om att ge iMovie behörighet till borttagningsbart innehåll, klicka OK.
    Om du klickade Tillåt Ej, välj Apple-meny i Finder  > Systeminställningar, klicka på Säkerhet och Sekretess och klicka sedan på Sekretess. Klicka på Filer och Mappar i sidofältet och välj sedan ”Borttagningsbart Innehåll” under iMovie.
  7. Kontrollera att allt innehåll finns med i biblioteket du flyttade, dra sedan originalfilen från Filmer på din Mac till Papperskorgen.

Om du har kopplat bort din externa enhet

När den externa enheten är ansluten till din Mac-dator öppnas biblioteket du flyttade till en extern enhet automatiskt i iMovie. Om du kopplar från den externa enheten som innehåller biblioteket öppnar iMovie ett nytt tomt bibliotek som skapats i mappen Filmer på din Mac. iMovie sparar automatiskt alla projekt du skapar och medier som du importerar i det nya biblioteket.

Om du vill öppna biblioteket du flyttat till en extern enhet kan du öppna det efter att du har återanslutit den externa enheten. Du kan sen filmklipp, event och projekt mellan bibliotek.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.