Vilken typ av innehåll kan jag dela med min familj när jag använder delade inköp?

Delade inköp är en funktion i Familjedelning som familjemedlemmar använder för att dela tillgängliga låtar, album, filmer, TV-serier, böcker och appar med alla andra i familjen.

Det här kan du dela

Du kan dela det mesta av innehållet som du har köpt med ditt Apple-ID. Du kan dela:

• Musik, filmer och tv-program från iTunes Store.
  • Böcker från iBooks Store.
  • De flesta appar från App Store.

Tillgängligheten för iTunes-innehåll beror på land eller region.

Du behöver iOS 8 eller senare, alternativt OS X Yosemite eller senare för att dela appar. För att få ut det mesta av Familjedelning ska du uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch to iOS 11 eller senare och uppdatera din Mac till macOS High Sierra eller senare.

Det här kan du inte dela

• Låtar som lagts till i iTunes-matchning som inte köpts från iTunes Store.
  • Enskilda medlemskap eller studentmedlemskap i Apple Music och andra prenumerationer, till exempel på tidningar och dagstidningar.
  • Köp inuti program.
  • Objekt som inte längre är tillgängliga i iTunes Store.
  • Objekt som du eller någon annan familjemedlem har dolt. Läs mer om dolda köp.
  • Vissa appar från App Store. Ta reda på om din app kan delas.

Du kan inte komma åt delad musik från en Apple TV.

App Store

Kontrollera alla appar:

1. Öppna App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Leta reda på appen som du vill dela.
  3. Bläddra ned till avsnittet Support .
  4. Om appen går att dela visas Familjedelning i listan.

Kontrollera tidigare köpta appar:

1. Öppna App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryck på Uppdateringar > Köpt > Mina köp.
  3. Om du inte kan dela en app står det Kan inte delas bredvid namnet.

Mac App Store

Kontrollera alla appar:

1. Öppna Mac App Store.
  2. Leta reda på appen som du vill dela. Leta efter Familjedelning under Information i det högra sidofältet.
  3. Om du kan dela appen visas Ja till höger om Familjedelning.

Kontrollera tidigare köpta appar:

1. Öppna Mac App Store.
  2. Klicka på Köp.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord om du uppmanas till det.
  4. Om du inte kan dela en app står det Kan inte delas bredvid namnet.

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in med ett personligt Apple-ID på iCloud och iTunes. Familjedelning gör det enkelt för upp till sex personer i en familj att dela köp i iTunes, iBooks och App Store, ett Apple Music-familjemedlemskap och en iCloud-lagringsplan. Din familj kan även dela foton, kalendrar och påminnelser. Ni kan även hitta varandras enheter om de är borta.

Musik, filmer, TV-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. iOS 8 och senare och OS X Yosemite och senare krävs för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp. Men vi rekommenderar att du uppgraderar till iOS 11 och macOS High Sierra eller en senare version. Allt innehåll kan inte användas med Familjedelning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

Om en familjemedlem fått sitt innehåll genom Apple-ID för elever visas det inte bland familjemedlemmens delade köp. Det gäller även appar och annat innehåll som tillhandahålls genom skolan.