Vilken typ av innehåll kan jag dela med min familj när jag använder delade köp?

Delade köp är en funktion i Familjedelning som gör att familjemedlemmar kan dela tillgängliga låtar, album, filmer, tv-serier, böcker och appar med alla andra i familjen.

Det här kan du dela

Med delade köp kan du dela majoriteten av allt innehåll du har köpt med ditt Apple-ID. Du kan dela:

• Musik, filmer och tv-program från iTunes Store
  • Böcker från Book Store i Apple Books
  • De flesta appar från App Store

Med familjedelning kan du även dela prenumerationer med dina familjemedlemmar. Du kan dela din:

• Apple Music-familjeprenumeration
  • Apple Arcade-prenumeration
  • Apple News+-prenumeration
  • Apple TV+-prenumeration
  • Prenumeration på Apple TV-kanaler
  • iCloud-lagringsplan

Tillgängligheten för App Store- och iTunes Store-innehåll beror på land eller region.

Du behöver iOS 8 eller senare, alternativt OS X Yosemite eller senare för att dela appar. Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch till senaste versionen av iOS eller iPadOS och uppdatera din Mac till senaste versionen av macOS för att få ut det mesta av Familjedelning.

Det här kan du inte dela

• Enskilt medlemskap eller studentmedlemskap i Apple Music och andra prenumerationer från tredje part.
  • Köp inuti program.
  • Objekt som inte längre är tillgängliga i App Store och iTunes Store.
  • Objekt som du eller någon annan familjemedlem har dolt. Läs mer om dolda köp.
  • Vissa appar från App Store. Ta reda på om din app kan delas.

Du kan inte komma åt delad musik från en Apple TV.

Ta reda på om din app kan delas

Följ de här stegen om du vill kontrollera om en app som du planerar att köpa eller redan har köpt går att dela genom delade köp.

Så här ser du om innehåll kan delas på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Leta reda på appen som du vill dela.
  3. Rulla ned till avsnittet Support.
  4. Om appen går att dela visas Familjedelning i listan.

Så här ser du om en program kan delas på din Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Leta reda på programmet som du vill dela.
  3. Rulla ned till Support. Om programmet går att dela med din familj visas Familjedelning i listan.

Läs merOm Familjedelning

Familjedelning kräver att du loggar in med ett personligt Apple-ID i iCloud, App Store och iTunes Store. Familjedelning gör det enkelt för upp till sex familjemedlemmar att dela App Store och köp av musik, film, tv och böcker, en Apple Music-familjeprenumeration, Apple Arcade-prenumeration, Apple News+-prenumerationprenumeration på Apple TV-kanaler, Apple TV+-prenumeration och en iCloud-lagringsplan. Din familj kan även dela bilder, kalendrar och påminnelser. Ni kan även hjälpa varandra hitta försvunna enheter eller dela eran plats.

Musik, filmer, tv-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. iOS 8 och senare och OS X Yosemite och senare kräver att du ställer in eller går med i en familjedelningsgrupp, men vi rekommenderar att du uppdaterar till senaste versionen av iOS eller iPadOS och senaste versionen av macOS. Allt innehåll kan inte användas med Familjedelning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

Om en av dina familjemedlemmar tilldelades innehåll i deras hanterade Apple-ID från Apple School Manager kan du inte se det i deras delade köp. Detta gäller även appar och annat innehåll som tillhandahålls genom skolan.