Vilken typ av innehåll kan jag dela med min familj när jag använder delade inköp?

Delade inköp är en funktion i Familjedelning som gör att familjemedlemmar kan dela tillgängliga låtar, album, filmer, tv-serier, böcker och appar med alla andra i familjen.

Det här kan du dela

Du kan dela det mesta av innehållet som du har köpt med ditt Apple-ID. Du kan dela:

• Musik, filmer och tv-program från iTunes Store
  • Böcker från Bokhandeln i Apple Books
  • De flesta appar från App Store

Prenumerationer skiljer sig från Delade inköp. Men om du använder Familjedelning kan du dela en familjeprenumeration på Apple Music samt prenumerationer på iCloud-lagring och Apple News+ med dina familjemedlemmar.

Tillgängligheten för App Store- och iTunes Store-innehåll beror på land eller region.

Du behöver iOS 8 eller senare, alternativt OS X Yosemite eller senare för att dela appar. Du får ut det mesta av Familjedelning om du uppdaterar din iPhone, iPad eller iPod touch till iOS 11 eller senare och uppdaterar din Mac till macOS High Sierra eller senare.

Det här kan du inte dela

• Enskilt medlemskap eller studentmedlemskap i Apple Music och andra prenumerationer.
  • Köp inuti appar.
  • Objekt som inte längre är tillgängliga i App Store och iTunes Store.
  • Objekt som du eller någon annan familjemedlem har dolt. Läs mer om dolda köp.
  • Vissa appar från App Store. Ta reda på om din app kan delas.

Du kan inte komma åt delad musik från en Apple TV.

Så här ser du om innehåll kan delas på din iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera alla appar:

1. Öppna App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Leta reda på programmet som du vill dela.
  3. Rulla ned till avsnittet Support.
  4. Om appen går att dela visas Familjedelning i listan.

Så här ser du om innehåll kan delas på din Mac

Kontrollera alla appar:

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Leta reda på programmet som du vill dela.
  3. Rulla ned till Support. Om programmet går att dela med din familj visas Familjedelning i listan.

Läs mer

Familjedelning kräver att du loggar in med ett personligt Apple-ID i iCloud, App Store och iTunes Store. Familjedelning gör det enkelt för upp till sex personer i en familj att dela köp i iTunes, Apple Books och App Store. De kan också dela ett Apple Music-familjemedlemskap och en iCloud-lagringsplan. Din familj kan även dela bilder, kalendrar och påminnelser. Ni kan även hitta varandras enheter om de är borta.

Musik, filmer, TV-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. iOS 8 och senare samt OS X Yosemite och senare krävs för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp. Men vi rekommenderar att du uppgraderar till iOS 11 och macOS High Sierra eller en senare version. Allt innehåll kan inte användas med Familjedelning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

Om en familjemedlem fått sitt innehåll genom Apple-ID för elever visas det inte bland familjemedlemmens delade köp. Detta gäller även appar och annat innehåll som tillhandahålls genom skolan.