Skaffa VPP-kredit från Apple på ett säkert sätt

Efter att din organisation har köpt VPP-kredit från Apple kan din innehållsköpare använda den säkra inkorgen för att visa orderhistorik och hämta inlösningskoder.

Köpa VPP-kredit

Som Apple School Manager, Apple Business Manager eller kunder i volymköpsprogrammet, kan din organisation köpa VPP-kredit från Apple eller en Apple-auktoriserad återförsäljare. När en medlem av din organisation köper VPP-kredit måste de ange följande uppgifter:

• Kreditvärde
  • Institutionens eller företagets namn
  • Namn och Apple-ID för en registrerad innehållsköpare

Vi kontrolerar att innehållsköparens konto är giltigt. Och när beställningen är klar skickar vi e-post med en länk till en säker inkorg. Din innehållsköpare använder denna säkra inkorg för åtkomst till organisationens VPP-kredit.

Använda den säkra inkorgen

Du kan logga in på den säkra inkorgen med din innehållsköpares Apple-ID. Efter inloggning kan du hämta ett kalkylblad med en inlösningskod för varje VPP-kreditbeställning. Du kan lösa in och använda den här koden för att köpa innehåll med hjälp av Appar och böcker i Apple School Manager eller i Apple Business Manager, eller i butiken för volymköpsprogrammet.

Returnera VPP-kredit

VPP-kredit finns att hämta från den säkra inkorgen i 90 dagar. Därefter kan din organisation återsända VPP-krediten om de köpte den via din institutions anpassade Apple Online Store.

1. Gå till din anpassade Apple Online Store.
  2. Gå till menyn Konto och välj Kontrollera beställningsstatus.
  3. Logga in med samma Apple-ID som du använde för att köpa VPP-krediten. Eller ange beställningsnumret.
  4. Klicka på Returnera kredit.

Om du inte köpte krediten genom din anpassade Apple Online Store kan AppleCare återsända VPP-krediten.

1. Skicka en förfrågan med lämpligt webbformulär:
  2. Välj Lös in kod i menyn.
  3. Ange ditt eller dina VPP-kreditbeställningsnummer i fältet.
  4. I avsnittet ”Berätta mer”, be om att få din utgångna VPP-kredit återsänd till ditt Apple-ID.
  5. Fyll i formuläret.
  6. Skicka.