Avregistrera iMessage på iPhone eller online

Om du bytt till en telefon från annan tillverkare än Apple och inte får SMS-/MMS-meddelanden kan du behöva avregistrera iMessage.

Avregistrera iMessage på iPhone

Om du fortfarande har iPhone-enheten kan du avregistrera iMessage med dessa steg:

1. Om du överfört ditt SIM-kort från iPhone-enheten till en telefon från en annan tillverkare än Apple sätter du i kortet i iPhone-enheten igen.
  2. Kontrollera att du är ansluten till mobildatanätet.
  3. Tryck på Inställningar > Meddelanden och stäng av iMessage.

Avregistrera iMessage online

Om du inte har tillgång till iPhone-enheten kan du avregistrera iMessage online. När avregistreringen är slutförd tas ditt telefonnummer bort från iMessage-tjänsterna. Du bör kunna ta emot textmeddelanden direkt men det kan ta ett par timmar för andra Apple-enheter att upptäcka att du inte använder iMessage när de skickar meddelanden till dig.

Om någon skickar ett iMessage-meddelande till ditt Apple-ID får du det på dina andra Apple-enheter. Om någon skickar ett textmeddelande till ditt telefonnummer får du det bara på telefonen.