Om kameran eller blixten på din iPhone, iPad eller iPod touch inte fungerar

Gör så här om bilderna är suddiga eller om kameraskärmen är svart.

Ta bort fodral, tillbehör eller skyddsfilm och testa

1. Ta bort fodral, skyddsfilm och/eller tillbehör som blockerar kameran eller blixten eller som placerar en magnet nära kameran.
  2. Testa kameran genom att försöka ta en bild.
  3. Testa LED-blixten:
    1. Prova ficklampanKontrollcenter på din iPhone eller Kontrollcenter på din iPad. På en iPhone X eller senare eller en iPad sveper du ned från det övre högra hörnet på skärmen. Svep uppåt från nederkanten på valfri skärm på en iPhone 8 eller tidigare.
    2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa.

Om blixten endast fungerar ibland öppnar du appen Kamera och trycker på blixtknappen   för att välja en annan inställning.

Kontakta Apple-supporten

Om kameran eller blixten fortfarande inte fungerar korrekt kontaktar du Apple-supporten för att diskutera servicealternativ.

Om du vill prova fler steg på egen hand

Om du föredrar att prova på egen hand finns ytterligare steg som du kan prova om kameran inte fungerar. Du måste kanske fortfarande kontakta Apple-supporten när du har följt dessa steg.

1. Om bilden är suddig rengör du kameralinserna på fram- och baksidan med en mikrofiberduk. Om du ser smuts eller skräp inne i objektivet eller om det verkar vara felriktat eller blockerat kontaktar du Apple-supporten för att diskutera servicealternativ.
  2. Starta om din iPhoneiPad eller iPod touch
  3. Testa kameran igen genom att försöka ta en bild. Om din enhet har en kamera på fram- och baksidan kontrollerar du om en eller båda inte fungerar. Tryck på knappen rotera  för att byta kamera.