Om kameran eller blixten på din iPhone, iPad eller iPod touch inte fungerar

Om dina bilder är suddiga eller om kameraskärmen är svart kan du testa kameran eller blixten på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Om kameran inte fungerar

1. Ta bort skal, skyddsfilm och/eller tillbehör som kan blockera kameran, eller som innebär att en magnet placeras nära kameran.
  2. Testa kameran genom att försöka ta en bild.
  3. Om bilden är suddig rengör du kameralinserna på fram- och baksidan med en mikrofiberduk. Om du ser smuts eller skräp innanför linsen eller om det ser ut som att kameralinsen sitter snett eller blockeras kontaktar du Apple-supporten för att få hjälp med din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Starta om iPhoneiPad eller iPod touch
  5. Testa kameran igen genom att försöka ta en bild. Om din enhet har en kamera på fram- och baksidan kontrollerar du om en eller båda inte fungerar. Tryck på knappen rotera  för att byta kamera.

Om blixten inte fungerar

1. Ta bort skal eller skyddsfilm som kan blockera blixten.
  2. Testa LED-blixten genom att använda ficklampanKontrollcenter på din iPhone eller Kontrollcenter på din iPad. På en iPhone X eller senare eller en iPad sveper du ned från det övre högra hörnet på skärmen. Svep uppåt från nederkanten på valfri skärm på en iPhone 8 eller tidigare.
  3. Tryck på knappen Ficklampa .
  4. Om LED-blixten inte fungerar som ficklampa kontaktar du Apple-supporten för att få hjälp med din iPhoneiPad eller iPod touch.
  5. Om blixten endast fungerar ibland öppnar du appen Kamera och trycker på blixtknappen   för att välja en annan inställning.