iOS: Om diagnostikfunktioner

iOS erbjuder följande diagnostikfunktioner för att hjälpa företags it-avdelningar, utvecklare och AppleCare att felsöka problem.

Var och en av dessa diagnostikfunktioner kräver att användaren har låst upp sin enhet och gått med på att lita på en annan dator. Alla data som överförs mellan iOS-enheten och den betrodda datorn krypteras med nycklar som inte delas med Apple. Om användaren har aktiverat Synkronisera via Wi-Fi i iTunes på en betrodd dator kan de här tjänsterna också nås trådlöst från denna dator.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd har stöd för insamling av diagnostikpaket från en iOS-enhet till en betrodd dator. Detta är användbart för att felsöka och diagnostisera problem med appar på enheten samt företags VPN-anslutningar. I iOS 8 och senare är denna funktion begränsad till usb-gränssnittet och kan inte längre nås via wifi. Du kan hitta mer information på developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay stöder begränsad kopiering av diagnostiskdata från en enhet. Den här tjänsten är skild från användargenererade säkerhetskopior, har inte tillgång till alla data på enheten och respekterar iOS Data Protection. Apple Engineering använder file_relay på interna enheter för att kvalificera kundkonfigurationer. AppleCare kan, med användarens samtycke, också använda detta verktyg för att samla in relevanta diagnostiska data från användarnas enheter. I iOS 8 och senare kräver denna funktion ytterligare konfiguration före användning.

3. com.apple.mobile.house_arrest

house_arrest används av iTunes för att överföra dokument till och från en iOS-enhet för appar som stöder den här funktionen. Detta används också av Xcode för att hjälpa till med överföringen av testdata till en enhet medan en app är under utveckling.

Ytterligare information:

iOS: Varningsmeddelandet Vill du lita på den här datorn

iOS: Synkronisera dina data med iTunes