Om det inte går att använda Be om köp

Läs om vad du kan göra om du inte ser Be om köp-meddelanden eller om ditt barn ser Det gick inte att använda Be om köp efter att ha bett familjesamordnaren om att göra ett köp.

Om du inte ser Be om köp-förfrågningar

Om du saknar ett Be om köp-meddelande kan du hitta förfrågan i Notiscenter på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Om du fortfarande inte ser dina Be om köp-förfrågningar ska du kontrollera vilket Apple-ID du har loggat in med, kontrollera dina inställningar för Familjedelning och se till att du använder en enhet som stöds.

Öppna Notiscenter på din iPhone, iPad eller iPod touch

• Svep uppåt från mitten av skärmen på låsskärmen.
  • Svep nedåt från mitten av skärmens överkant på valfri skärm.

Öppna Notiscenter på din Mac

Klicka på symbolen för Notiscenter Notiscenter i övre högra hörnet på skärmen eller svep åt vänster med två fingrar från högra kanten på din styrplatta. Klicka sedan på Notiser högst upp i Notiscenter.

Om ditt barn ser meddelandet Det gick inte att använda Be om köp

När Be om köp är aktiverat och ditt barn ber samordnaren för din familjegrupp att godkänna ett köp i iTunes och App Store kanske ditt barn ser ett meddelande om att ”Det gick inte att använda Be om köp. Du kan inte be om det här köpet eftersom du har loggat in med iCloud- och iTunes-konton som inte är kopplade till varandra.”

Om detta meddelande visas ska du kontrollera vilket Apple-ID du har loggat in med, kontrollera dina inställningar för Familjedelning och se till att du använder en enhet som stöds.

Kontrollera det Apple-ID som du använder för köp

Kontrollera att du är inloggad på iTunes och App Store med samma Apple-ID som du valde för att dela innehåll med din familj. Läs om hur du använder ditt eget Apple-ID för Familjedelning.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning och tryck på ditt namn.
  2. Observera vilket Apple-ID du använder.
  3. Gå tillbaka till Inställningar.
  4. Tryck på [ditt namn] > iTunes Store och App Store.
  5. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Familjedelning och sedan på Detaljer bredvid ditt namn.
  3. Skriv upp vilket Apple-ID du använder för familjeköp.
  4. Öppna App Store. Klicka på [ditt namn] > Visa information.
  5. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

På en Apple TV

1. Från hemskärmen går du till Inställningar > Användare och konton > iCloud.
  2. Välj ditt namn. Skriv upp Apple-ID:t.
  3. Klicka på menyknappen på Apple TV Remote för att gå tillbaka till Användare och konton-skärmen.
  4. Välj kontot med ditt namn.
  5. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

Om du är familjesamordnare kan du gå till Inställningar eller Systeminställningar för att se om dina familjemedlemmars konton har Be om köp aktiverat.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > Familjedelning.
  3. Om du är familjesamordnare ska du se till att Delning av köp är aktiverat. Sedan kan du trycka på en familjemedlems namn för att se om Be om köp är aktiverat för deras konto.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Familjedelning.
  3. Om du är familjesamordnare klickar du på Delning av köp och ser till att Dela mina köp är aktiverat. Klicka sedan på Familj för att se om Be om köp är aktiverat för dina familjemedlemmars konton.

Kontrollera att du använder en enhet som stöds

Du behöver iOS 8 eller senare på din iPhone, iPad eller iPod touch och OS X Yosemite eller senare på din Mac för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp. Om du försöker genomföra ett köp på en enhet som inte stöds visas fortfarande uppmaningen om att begära ett köp. Du får dock inte en avisering när familjesamordnaren godkänner eller avslår begäran. Om familjesamordnaren genomför köpet och ditt innehåll inte hämtas automatiskt kan du trycka på priset igen för att hämta objektet.

Läs mer

• Du kan inte köpa iTunes-matchning, iTunes-presenter eller gåvor om Be om köp är aktiverat för ditt konto.
  • Be om köp visas inte om Be om köp är aktiverat för ditt Apple-ID och du hämtar innehåll från en familjemedlems tidigare köp. Och om du löser in produktkoder ser du inte meddelanden om Be om köp.
  • Läs mer om Familjedelning.