Använda sidoknapparna, hemknappen och andra knappar på din iPhone

Läs om knapparna och reglagen på din iPhone.

Bilder på iPhone-modeller som visar knapparna

Från vänster till höger: iPhone SE (1:a generationen), iPhone 8 och iPhone X och senare

Viloläge

På iPhone 6 och senare trycker du på sidoknappen för att väcka din iPhone eller försätta den i viloläge. På iPhone SE (1:a generationen) och tidigare trycker du på den översta knappen.

Ringsignal/Ljud av

Stäng av ljud och notiser med reglaget ringsingal/ljud av.

Om reglagets färg är orange innebär det att din iPhone är i tyst läge och vibrerar för inkommande samtal eller varningar. I tyst läge hörs fortfarande larm som ställts in i appen Klocka. Det gäller även ringsignaler för samtal från Favoriter.

Öka/minska volym

Använd knapparna för volymkontroll för att justera ljudvolymen när du lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel.

När du trycker på knapparna visas Volym under indikatorn. När du inte använder andra appar är det ringsignalens ljudvolym som justeras med knapparna och då visas Ringsignal under indikatorn.

Hemknapp/Touch ID

Använd hemknappen till att låsa upp din enhet eller göra köp med Touch ID. Tryck på hemknappen en gång för att gå till hemskärmen. Tryck på hemknappen två gånger för att öppna appväxlaren.

Starta om

På en iPhone X och senare trycker du på och håller ned sidoknappen och en av volymknapparna för att starta om din iPhone. På en iPhone SE (2: a generationen), 8, 7 eller 6 trycker du på och håller ned sidoknappen. På en iPhone SE (1:a generationen) och tidigare trycker du på och håller ned den övre knappen.

Siri

Tryck på och håll ned sidoknappen eller hemknappen för att använda Siri.