Om knapparna och reglagen på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om knapparna och reglagen på din iPhone, iPad och iPod touch.

Knapparnas och reglagens funktioner

• Sidoknapp (iPhone 6 och senare): Tryck för att väcka iPhone eller försätta den i viloläge. Du kan också använda sidoknappen till att stänga av din iPhone, och med iPhone X kan du göra ytterligare några saker.
  • Övre knapp (iPhone SE och tidigare, iPad, iPod touch): Tryck för att väcka enheten eller försätta den i viloläge. Tryck och håll in knappen för att stänga av eller slå på enheten.
  • Ringsignal/ljud av (endast iPhone): Används för att stänga av ljud och varningssignaler på din iPhone. Om reglagets färg är orange innebär det att din iPhone är i tyst läge och vibrerar för inkommande samtal eller varningar. I tyst läge hörs fortfarande larm som ställts in i appen Klocka. Det gäller även ringsignaler för samtal från Favoriter.
  • Sidoreglage (vissa iPad-modeller): Används för att stänga av ljud och varningssignaler på din iPad eller för att slå på eller av rotationslåset.
  • Volym upp/ned: Används för att justera ljudvolymen när du lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel. När du trycker på knapparna visas Volym under indikatorn. När du inte använder andra appar är det ringsignalens ljudvolym som justeras med knapparna och då visas Ringsignal under indikatorn.
  • Hemknapp/Touch ID: Används för att låsa upp enheten. Tryck in och håll för att aktivera Siri. Tryck två gånger från hemskärmen eller i en app för att öppna appväxlaren.

Åtgärder om en knapp eller ett reglage inte fungerar

1. Starta om enheten. Om du inte kan starta om enheten kan du försöka tvinga fram omstart av den.
  2. Ta bort alla skyddsfilmer och skal som kan vara i vägen för knappen eller reglaget.
  3. Kontrollera om det finns smuts eller skräp runt knappen eller reglaget och rengör med en mjuk trasa.

Om du behöver hjälp med Touch ID kan du läsa om vad du kan göra.

Om knappen eller reglaget fortfarande inte fungerar, har skadats eller bara fungerar ibland måste du eventuellt begära service för din enhet. Kontakta Apple-supporten och följ sedan stegen för att slutföra din servicebegäran.