Inaktivera e-posttjänster på OS X Server

Du kan anpassa vilka e-posttjänster som körs i OS X Server. Du kan till exempel inaktivera POP om du enbart vill använda IMAP.

Server.app 3.1 och senare innehåller en global Mail Server-tjänstkontroll. Denna kontroll säkerställer att alla olika tjänster kopplade till e-postservern körs varje gång e-postservern startas. Om du vill tillåta anpassning av OS X Mail Server måste du inaktivera den här funktionen.

1. Använd det här terminalkommandot för att inaktivera den globala kontrollen av tjänster som utförs när e-posttjänsten startade

sudo serveradmin settings mail:global:skip_enable_service_check = yes

2. Välj de tjänster du vill aktivera eller inaktivera. Vilken som helst av följande tjänster kan aktiveras (= ja) eller inaktiveras (= nej) med kommandot serveradmin i Terminal. Som standard är alla inställda på "ja".

sudo serveradmin settings mail:postfix:enable_smtp = sudo serveradmin settings mail:postfix:enable_smtp_in = sudo serveradmin settings mail:postfix:enable_smtp_out = sudo serveradmin settings mail:imap:enable_imap = sudo serveradmin settings mail:imap:enable_pop = sudo serveradmin settings mail:imap:enable_sieve =

3. Stoppa e-postservern och vänta i 30 sekunder så e-postservern stannar helt.

4. Starta e-postservern. Ändringarna ovan bör träda i kraft.

Dessa inställningar kan återställas till sina standardvärden om det behövs genom att du ställer in var och en till "ja" eller genom att ställa in skip_global_service_check till nej. Tjänsterna återaktiveras om de är inställda på Ja när e-postservern stoppas och sedan startas.