Distribuera innehåll med Appar och böcker i Apple School Manager och Apple Business Manager

Läs om hur du distribuerar appar och böcker som har köpts i avsnittet Appar och böcker i Apple School Manager och Apple Business Manager.

När du köper innehåll i Appar och böcker till en skola eller ett företag kan du distribuera inköpen direkt till användarna på något av följande tre sätt. Du kan använda funktionerna Användartilldelning och Enhetstilldelning inom hanterad distribution, eller använda inlösningskoder i Apple Business Manager.

Hanterad distribution
Inlösningskoder3
Användartilldelning Enhetstilldelning
Krav
  • iOS 7 eller senare
  • OS X Mavericks (10.9) eller senare
  • iOS 9 eller senare
  • OS X El Capitan (10.11) eller senare
  • tvOS 12
Distribution av kostnadsfria appar
Distribution av betalversioner av appar
Distribution av anpassade appar
Distribution av kostnadsfria böcker
Distribution av betalversioner av böcker
Mobil enhetshantering (MDM) används för distribution1
Om apparna återkallas eller omfördelas ägs de fortfarande av organisationen
Apple-ID krävs inte för att komma åt apparna
Innehållet är tillgängligt på flera enheter i köphistorik
Innehållet är tillgängligt via familjedelning
Slutanvändare kan göra och återskapa köp inuti appar2

1. Vissa MDM-lösningar kan ha stöd för hanterad distribution och/eller inlösenkoder. Kontakta din MDM-leverantör om du vill veta mer om kraven.

2. Köp inuti appar stöds inte som fristående innehåll som kan köpas och distribueras med Appar och Böcker. Slutanvändare kan dock göra och återskapa köp i tilldelat innehåll från Appar och Böcker, så länge innehållet inte är tilldelat en enhet.

3. Inlösningskoder finns endast tillgängliga i Apple Business Manager.

Om du vill byta från inlösningskoder till hanterad distribution

Om du använder inlösningskoder men vill byta till hanterad distribution kan du läsa här hur du migrerar till hanterad distribution.

Om nya köp av appar och böcker inte visas för tilldelning i MDM-lösningen

Servertoken för appar och böcker är giltiga ett kalenderår från första hämtningen. Innan årets slut måste du gå till kontosammanfattningen i App Store eller bokhandeln för att hämta en ny token. Detta behöver du också göra om du ändrar ditt lösenord.

Om du vill använda hanterad distribution men inte har en MDM-lösning

Apple erbjuder Apple Configurator 2 och Profilhanteraren i macOS Server. Det finns även många alternativ från tredje part som kan passa olika organisationsbehov

Här hittar du mer information om hantering av enheter:

• Hantera enheter för utbildningsinstitutioner

• Hantera enheter för företag

Vissa appar och böcker kanske inte är tillgängliga. Det kan bero på land eller region och utvecklarens val. Se tillgängliga program.