Distribuera innehåll med Appar och böcker i Apple School Manager, Apple Business Essentials och Apple Business Manager

Läs om att distribuera appar och böcker köpta i avsnittet Appar och böcker i Apple School Manager, Apple Business Essentials och Apple Business Manager.

När du köper innehåll till skolan eller verksamheten i Appar och böcker går det att distribuera köpen direkt till användarna.1 Du kan använda funktionerna Användartilldelning och Enhetstilldelning inom hanterad distribution, eller använda inlösningskoder i Apple Business Manager.

Hanterad distribution

Inlösningskoder3

Användartilldelning

Enhetstilldelning

Krav

• iOS 7 eller senare

• OS X Mavericks (10.9) eller senare

• iOS 9 eller senare

• OS X El Capitan (10.11) eller senare

• tvOS 12 eller senare

Distribution av kostnadsfria appar

Distribution av betalversioner av appar

Distribution av anpassade appar

Distribution av kostnadsfria böcker

Distribution av betalversioner av böcker

Mobile Device Management (MDM) används för distribution 1

Om apparna återkallas eller omtilldelas ägs de fortfarande av organisationen

Apple-ID krävs inte för åtkomst till apparna

Innehållet är tillgängligt på flera enheter i köphistorik

Innehållet är tillgängligt genom familjedelning

Slutanvändare kan göra och återskapa köp i appar 2

1.Det är tillåtet att använda butiken för apar och böcker när organisationen har verifierats. Se registreringshandledningen för Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

2. Vissa MDM-lösningar har stöd för hanterad distribution och/eller inlösningskoder. Kontakta MDM-leverantören för mer information om kraven.

3. Även om köp i appar inte stöds som fristående innehåll som går att köpa och distribuera med Appar och böcker, kan slutanvändare göra och återskapa köp i Appar och böcker-tilldelade appar.

4. Inlösningskoder finns endast tillgängliga i Apple Business Manager.

Om du vill byta från inlösningskoder till hanterad distribution

Läs om att migrera till hanterad distribution om du för närvarande använder inlösningsbara koder och vill använda hanterad distribution.

Om nya köp av appar och böcker inte visas för tilldelning i MDM-lösningen

Servertoken för appar och böcker är giltiga ett kalenderår från första hämtningen. Innan året är slut måste du gå till avsnittet Kontosammanfattning i Butiken appar och böcker för att få en ny token. Du måste även göra det här om du ändrar lösenordet.

Om du vill använda hanterad distribution men inte har någon MDM-lösning

Apple har Apple Configurator och Apple Business Essentials. Det finns även många alternativ från tredje part beroende på organisationens behov.

Mer information om enhetshantering finns i Driftsättning av Apple-plattformar.

Vissa appar och böcker är kanske inte tillgängliga beroende på land eller region och utvecklarens val. Visa tillgänglighet för program och innehåll.