Kombinera PDF-filer på en Mac med Förhandsvisning

Läs mer om att kombinera PDF-filer och ändra ordning på, rotera och radera sidor.

Kombinera två PDF-filer

1. Öppna en PDF-fil i Förhandsvisning.
  2. Välj Visa > Miniatyrer för att visa miniatyrer av sidorna i sidofältet.
  3. Ange var du vill infoga det andra dokumentet genom att välja en sidminiatyr.
  4. Välja Redigera > Infoga > Sida från fil.*
  5. Välj den PDF-fil som du vill lägga till dialogrutan och klicka sedan på Öppna.
  6. När du vill spara väljer du Arkiv > Exportera som PDF.

* Se till att filen du har öppnat är en PDF-fil om det här alternativet är nedtonat. Vissa krypterade PDF-dokument kan inte slås ihop. För att kontrollera behörigheterna i en PDF-fil väljer du Verktyg > Visa granskare och klickar sedan på .

Delare

Kombinera en del av en PDF-fil med en annan PDF-fil

1. Öppna PDF-filerna som du vill kombinera i Förhandsvisning.
  2. I varje dokument väljer du Visa > Miniatyrer för att visa miniatyrer av sidorna i sidofältet.
  3. Tryck på och håll ned kommandotangenten ⌘. Välj sidminiatyrerna som du vill lägga till i det andra dokumentet och släpp sedan tangenten.
  4. Dra de valda miniatyrerna till den andra PDF-filens sidofält. Släpp dem sedan på den plats där du vill att de ska visas.
    Om du använder macOS Sierra eller tidigare drar du miniatyrerna direkt till en miniatyr i den andra PDF-filen.
  5. När du vill spara väljer du Arkiv > Exportera som PDF.

Delare

Rotera, radera och ändra ordning på sidorna

1. Öppna en PDF-fil i Förhandsvisning.
  2. Välj Visa > Miniatyrer för att visa miniatyrer av sidorna i sidofältet.
    • Så här roterar du en sida: Välj en sidminiatyr och välj sedan Verktyg > Rotera åt vänster eller Rotera åt höger.
    • Så här raderar du en sida: Välj en sidminiatyr och välj sedan Redigera > Radera.
    • Så här ändrar du ordning på sidor: Dra en sidminiatyr till en ny plats i sidofältet.