OS X: Identifiera Mac-datorns USB-portar

Mac-datorer som har stöd för OS X har inbyggda USB-portar. Du kan använda Systeminformation om du vill se hur snabba portarna är och vad som är anslutet till dem just då.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Använd Systeminformation om du vill se om USB-enheterna som är anslutna till Mac-datorn upptäckts av OS X.

1. Håll alternativtangenten på tangentbordet intryckt och klicka på Apple-menyn ().
  2. Välj Systeminformation.
  3. Välj USB från den vänstra kolumnen i fönstret som visas.

I USB-enhetsträdet visas en lista över vilka enheter som är anslutna till vilka portar. Varje enhet visas under den port den är ansluten till. En del av dessa portar och enheter kan vara interna. Den interna FaceTime HD-kameran på en iMac eller MacBook Pro är till exempel ansluten till en intern USB-anslutning på datorn.

USB-hastigheter

Om du vill veta vilka typer av inbyggda USB-portar som finns på din Mac-dator går du till sidan med teknisk information för datorn på Apple-supportens webbplats.

USB 3 har kapacitet för snabbare kommunikation än USB 2, och båda är snabbare än USB 1. Om du vill se den potentiella hastigheten för en ansluten enhet väljer du den i enhetsträdet och tittar sedan på hastighetsbeteckningen i den nedre delen av fönstret.

I exemplet ovan har musen Apple Optical USB Mouse kapacitet för USB 1-hastigheter. Den är ansluten till en USB-hubb som är inbyggd i ett tangentbord. Tangentbordshubben har kapacitet för USB 2-hastigheter.

hastighet innebär
5 Gbp/s Porten/enheten har kapacitet för USB 3-hastigheter.
480 Mbit/s Porten/enheten har kapacitet för USB 2-hastigheter.
1,5 Mbit/s Porten/enheten har kapacitet för USB 1-hastigheter.

Om en enhet inte fungerar med förväntad hastighet, provar du med att ansluta den direkt till USB-port på datorn.

• Det bästa resultatet får du om du ansluter de snabbaste enheterna till de snabbaste portarna. Du kan till exempel ansluta en USB 3-enhet till en USB 3-port. Om du ansluter en snabb enhet till en långsammare port kan det påverka enhetens kommunikation med datorn negativt. Om du använder en iOS-enhet kontrollerar du att den är ansluten till en port eller hubb som anges i listan som 480 Mbit/s eller snabbare. I annat fall ansluter du den till en annan USB-port på datorn.
  • Du kan inte få en USB-enhet att arbeta snabbare genom att ansluta den till en snabbare USB-port. Ett USB 2-tangentbord kommunicerar till exempel fortfarande med USB 2-hastigheter när det ansluts till en USB 3-port.

USB-hubbar

Enhetsträdet visar också alla USB-hubbar som är anslutna till varje USB-buss, till exempel tangentbord och skärmar med inbyggda USB-hubbar. Kontrollera hastigheten för dessa hubbar innan du ansluter en enhet. En del USB-hubbar använder inte USB 2 eller senare, det gäller särskilt äldre maskinvara.

Vissa bildskärmar och datorer kan visa grupper med inbyggda portar som ”hubbar” i enhetsträdet. En Mac Pro kan till exempel visa den främre uppsättningen med USB-portar som en hubb, medan den bakre uppsättningen portar visas som en annan hubb. Internt anslutna USB-enheter kan också vara anslutna till en intern USB-hubb på datorns moderkort eller inuti en enhet, till exempel en iPhone.

Läs mer

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.