Migrera från inlösningskoder till hanterad distribution

Organisationer som deltar i Apple Business Manager eller Apple School Manager kan välja mellan två olika distributionsmetoder för varje transaktion: hanterad distribution eller inlösbara koder.

Med hanterad distribution behåller organisationer ägandeskapet och kontrollen över appar som köps via Appar och böcker. Din organisation kan tilldela appar till användare, eller iOS-enheter, genom en MDM-lösning eller Apple Configurator. Du kan även återkalla och tilldela om appar om det behövs. Organisationer kan även tilldela böcker med hjälp av mobil enhetshantering men användaren behåller ägarskapet till böckerna.

Din organisation kan även använda inlösningskoder för att överföra ägarskapet av appar och böcker till en användares iTunes-konto.

Migrera inlösningskoder till hanterad distribution

Om du tidigare har köpt inlösningskoder kan du begära att de migreras för användning med hanterad distribution om koderna inte har använts.

Tidigare inköpta inlösningskoder som lösts in av enskilda användare kan inte migreras.

Om du väljer migrering måste alla tidigare köpta koder migreras och alla oinlösta koder kommer att avaktiveras när du konverterat till hanterad distribution. Om du har oinlösta koder i cirkulation i din organisation kanske du vill lösa in dem eller meddela användarna att de inte kommer att vara tillgängliga längre eller fördröja migreringen tills de har lösts in.

Migreringen från inlösningskoder till hanterad distribution är permanent och kan inte återställas.

Systemkrav

En mobil enhetshantering krävs för hanterad distribution. Se till att du har en MDM-lösning på plats och att den är kopplad till ditt konto för Appar och böcker innan du begär migrering. Apple Business Essentials stöder hanterad distribution till användare och enheter. Apple Configurator FÖR Mac stöder hanterad distribution till enheter. För andra lösningar för mobil hantering kontaktar du din leverantör av lösningar för mobil hantering.

Begär migrering

Om du har granskat kraven och vill migrera från inlösenkoder till hanterad distribution för alla tidigare inköp gjorda med ditt konto, skickar du din begäran via webbformuläret för företags- och utbildningssupport. Välj Annat i menyn Berätta för oss om ditt problem.

Läs mer

Läs mer om mobil enhetshantering, distribuering av innehåll för Apple-enheter, Apple Configurator och Apple Business Essentials.

Läs mer om Apple School Manager och Apple Business Manager.