Om säkerhetsinnehållet i Tilläggsuppdatering för OS X Mountain Lion 10.8.5

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i Tilläggsuppdatering för OS X Mountain Lion 10.8.5.

Uppdateringen kan hämtas och installeras via Programuppdatering eller från webbplatsen Hämtningsbara filer.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen Apple produktsäkerhet.

Information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om säkerhetsuppdateringar finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Tilläggsuppdatering för OS X 10.8.5

• Katalogtjänster

Tillgänglig för: OS X Mountain Lion 10.8 till 10.8.5

Effekt: En lokal användare kan ändra katalogtjänstposter med systembehörigheter

Beskrivning: Det fanns ett logiskt problem i katalogtjänsters verifiering av autentiseringsuppgifter som innebar att en lokal angripare kunde ta sig förbi lösenordsvalideringen. Det här problemet åtgärdades genom förbättrad validering av autentiseringsuppgifterna.

CVE-ID

CVE-2013-5163: The rookies of 42

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.