Slå på dold textning och undertexter på Mac

De senaste macOS-versionerna innehåller ett antal program och funktioner som har stöd för undertext och dold textning, bland annat iTunes, DVD Player, QuickTime Player och video i HTML5-format som visas i Safari.

Om videon du tittar på har textning eller undertexter hittar du dem i menyn Ljud och undertext:

1. Flytta pekaren över videon.
  2. Klicka på pratbubblan pratbubblesymbol.
  3. Välj det alternativ för undertextning som du vill använda:

alternativ för undertextning

Ställa in alternativ för textning och undertextning

Om du vill att videorna som standard visar textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel:

1. Väljer Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Hjälpmedel.
  2. Välj Textning i sidofältet.
  3. Välj Föredra textning för hörselskadade:

föredra textning för hörselskadade

Anpassa textning och undertexter

Du kan anpassa stilen för undertexter eller dold textning så den passar dina behov:

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Hjälpmedel.
  2. Välj Textning i sidofältet.
  3. Välj någon av de fördefinierade stilarna: Standard, Stor text eller Klassisk.

Klicka på knappen Lägg till om du vill skapa en egen stil. Du kan ändra typsnittet, storleken och färgen på texten, samt färg och opacitet för bakgrunden. En förhandsvisning av den nya stilen visas överst i fönstret.

anpassa textning och undertextning

När du har valt inställningarna klickar du på OK för att spara. Den här stilen används sedan som standardstil för textning och undertexter i alla program.

Läs mer

Det finns inte spår i alla videor för textningar eller undertexter. Kontrollera i dokumentationen till respektive video om de här funktionerna ingår.

Det finns en del webbplatser och appar från tredje part som erbjuder anpassningsbara textningskontroller för videor. Om du inte ser textningskontroller när du visar en video från en webbplats kontrollerar du dokumentationen eller kontaktar webbplatsens ägare eller programmets utvecklare för mer information.

Du kan även slå på dold textning och undertexter på andra enheter:

Läs om hur du hittar innehåll med dold textning och undertexter i iTunes Store.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.