Om OS X Mountain Lion 10.8.5-uppdateringen

Läs mer om OS X Mountain Lion 10.8.5-uppdateringen.

OS X Mountain Lion 10.8.5-uppdateringen rekommenderas för alla OS X Mountain Lion-användare.

Uppdatera datorn

1. Du bör säkerhetskopiera datorn före installationen. Det kan du göra med hjälp av Time Machine.
  2. Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet.
  3. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.
  4. Välj Apple-menyn () > Programuppdatering för att leta efter den senaste Apple-programvaran, inklusive den här uppdateringen, via Mac App Store.
  5. Det kan hända att det visas andra tillgängliga programuppdateringar för datorn som du bör installera. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Vissa uppdateringar måste dessutom installeras före andra.

Det går även att hämta den manuella uppdateringsinstalleraren. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer, men inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. Dessa versioner av de fristående installationsprogrammen är tillgängliga på Apples hämtningssida

Om uppdateringen

OS X Mountain Lion 10.8.5-uppdateringen rekommenderas för alla OS X Mountain Lion-användare. Uppdateringen förbättrar Mac-datorns stabilitet, kompatibilitet och säkerhet. Den här uppdateringen:

• Åtgärdar ett problem som förhindrar visning av meddelanden i Mail
  • Förbättrar AFP-filöverföring via 802.11ac Wi-Fi-nät
  • Åtgärdar ett problem som förhindrar att skärmsläckaren startar automatiskt
  • Ger förbättrad tillförlitlighet för Xsan
  • Ger förbättrad tillförlitlighet när stora filer överförs via Ethernet
  • Förbättrar kapaciteten vid autentisering mot en Open Directory-server
  • Åtgärdar ett problem som åsidosatte smarta korts förmåga att låsa upp inställningspaneler i Systeminställningar
  • Innehåller de förbättringar som ingår i programvaruuppdatering 1.0 för MacBook Air (mitten av 2013)

Om Tilläggsuppdatering för OS X 10.8.5

Tilläggsuppdateringen för OS X 10.8.5 rekommenderas för alla användare som kör OS X Mountain Lion 10.8.5. Denna uppdatering:

• Löser ett problem som hindrar vissa program från att använda FaceTime HD-kameran på system med MacBook Air (mitten 2013)
  • Löser ett problem som kan orsaka att externa enheter matas ut när datorn övergår till viloläge
  • Löser ett problem som kan förhindra att HDMI-ljudet fungerar när datorns viloläge avbryts
  • Löser ett problem som kan förhindra vissa USB Bluetooth-adaptrar från att fungera

Läs mer

Detaljerad information om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.