Om nödsituations- och myndighetsvarningar på iPhone och Apple Watch

Läs om hur du slår på eller av nödsituations- och myndighetsvarningar på iPhone och Apple Watch.

Du kan ta emot nödsituations- och myndighetsvarningar på din iPhone och Apple Watch. Om en nödsituation uppstår kan du se följande:

• Varningar utfärdade av myndigheten i ditt land eller region
  • Varningar för omedelbar fara för säkerhet eller liv
  • Varningar för extrema väderförhållanden
  • AMBER Alert-varningar (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

* AMBER Alert-varningar är inte tillgängliga i alla länder och regioner.

Slå på eller av Myndighetsvarningar

Som standard är myndighetsvarningar aktiverade för din enhet.* När du får en myndighetsvarning hör du ett särskilt ljud som låter som ett larm. Om du vill slå på eller av dessa varningar följer du dessa steg:

1. Gå till Inställningar > Notiser.
  2. Rulla ned till slutet av skärmen.
  3. Under Myndighetsvarningar slår du på eller av en typ av varning.*

*Myndighetsvarningar stöds vid användning av ett SIM-kort från en operatör som stöds. Apple Watch kan ta emot dessa varningar om din iPhone kan ta emot dem och är i närheten, eller om din Apple Watch är ansluten till ett wifi-nätverk. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan ta emot dessa varningar utan att din iPhone är i närheten om du har ett mobildataabonnemang med en operatör som stöds. Kontakta din operatör för mer information.

*I vissa länder kan du inte stänga av Myndighetsvarningar.