Skicka ett gruppmeddelande på din iPhone, iPad eller iPod touch

Håll kontakten med dem som betyder mest. Läs om hur du startar ett gruppmeddelande med dina vänner, familjemedlemmar och kollegor.

Typer av gruppmeddelanden

Du kan stöta på tre typer av gruppmeddelanden: grupp-iMessage, grupp-mms och grupp-sms. Appen Meddelanden väljer automatiskt vilken typ av gruppmeddelande som ska skickas baserat på inställningar, nätverksanslutningar och abonnemang. Till exempel:

• Om du och mottagarna använder Apple-enheter och ni har iMessage påslaget skickas gruppmeddelandet som ett iMessage-meddelande.
  • Om du skickar ett gruppmeddelande till personer som inte använder iMessage skickas meddelandet som ett MMS eller ett SMS.

iPhone som visar ett grupp-iMessage med fem personer.

Grupp-iMessage

Dessa meddelanden visas med blå textbubblor. De skickas via Apple i stället för din operatör och skyddas av end-to-end-kryptering. I en iMessage-gruppkonversation kan alla:

• Skicka och ta emot bilder, videor och ljudmeddelanden
  • Se alla svar från gruppen
  • Skicka och ta emot meddelandeeffekter som skisser, animationer, bubbeleffekter med mera
  • Dela sin plats med gruppen
  • Ge gruppen ett namn, lägga till eller ta bort personer från gruppen, slå av notiser eller lämna gruppen

iPhone som visar ett grupp-mms med sex personer.

Grupp-MMS

Dessa meddelanden visas i gröna textbubblor och skickas via operatören istället för Apple. I ett grupp-MMS kan alla:

• Skicka och ta emot bilder och videor
  • Se alla svar från gruppen
  • Slå av notiser

Grupp-SMS

Dessa meddelanden visas också i gröna textbubblor och skickas via operatören. Grupp-SMS stöder inte multimediebilagor, som bilder eller videor. Alla svar i ett grupp-sms skickas som separata textmeddelanden och mottagarna kan inte se de andra svaren från gruppen.

Läs om hur du vidarebefordrar sms- eller mms-meddelanden mellan dina enheter, till exempel från en iPad till en Mac.

iPhone som visar hur du skickar ett gruppmeddelande. Meddelandet skrivs men har inte skickats ännu.

Skicka ett gruppmeddelande

1. Öppna Meddelanden och tryck på knappen Skapa .
  2. Ange namnen eller tryck på knappen Lägg till Lägg till kontakt  för att lägga till personer från dina kontakter.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skicka skicka-symbol.

Kontrollera att MMS-meddelanden är aktiverade om du vill skicka grupp-MMS på en iPhone. Gå till Inställningar > Meddelanden och slå på MMS-meddelanden. Om du inte ser ett alternativ för att aktivera mms-meddelanden eller gruppmeddelanden kontaktar du operatören och kontrollerar att ditt abonnemang har stöd för grupp-mms.

Med iOS 15 och iPadOS 15 visas bilder, länkar och annat innehåll som skickas i gruppmeddelandet i avsnittet Delas med dig i motsvarande innehållsappar. Om du inte vill se bilderna och annat innehåll i Delas med dig går du till gruppmeddelandet, trycker på trådens överkant och stänger sedan av Visa i Delas med dig.