Så här hanterar du din AppleCare-plan

Om du behöver hantera eller säga upp en AppleCare+-plan eller AppleCare Protection Plan kan vi hjälpa dig.

Om du behöver hjälp med en AppleCare-plan väljer du din betalningsmetod nedan. Om du behöver hjälp med en app eller en tjänstprenumeration läser du om att säga upp dina prenumerationer.

Hantera eller säga upp en AppleCare-plan som betalas månadsvis

Om du betalar för din AppleCare-plan månadsvis kan du hantera eller säga upp planen från din iOS-enhet, Mac eller pc. Läs om hur du säger upp din prenumeration.

Om du inte ser din plan slutför du inställningen av ditt konto online. Därefter ska du kunna hantera din plan och hur du betalar för den.

Om din AppleCare-plan fortfarande inte är kopplad till dina andra tjänster eller om du behöver mer hjälp kontaktar du Apple-supporten.

När du har sagt upp din AppleCare-plan går det inte längre att förnya den månadsvisa faktureringen. Om du inte längre är berättigad till en AppleCare-plan kan du inte lägga till den på din enhet igen.

Säga upp en AppleCare-plan som har betalats i sin helhet

Om du har betalat för hela din AppleCare-plan finns det några saker som du ska tänka på när du säger upp den:

• Om du annullerar din AppleCare-plan inom 30 dagar efter inköpsdatumet får du full återbetalning, minus värdet för eventuella tjänster som redan tillhandahållits. Det finns mer information om AppleCare Protection Plan eller AppleCare+ i villkoren för AppleCare-produkten. Om du har AppleCare+ med stöld och förlust finns mer information i försäkringsdokumenten.
  • Om du annullerar din AppleCare-plan mer än 30 dagar efter inköpet, får du en återbetalning utifrån en procentuell beräkning av hur mycket tid som återstår av planen, minus värdet för eventuella tjänster som redan tillhandahållits. Det finns mer information om AppleCare Protection Plan eller AppleCare+ i villkoren för AppleCare-produkten. Om du har AppleCare+ med stöld och förlust finns mer information i försäkringsdokumenten.

När du är redo att säga upp din AppleCare-plan kontaktar du Apple-supporten och säger till rådgivaren att du behöver hjälp med att säga upp din AppleCare-plan. Det kan vara praktiskt att ha AppleCare-avtalets nummer från garantibeviset, serienumret på enheten som omfattas av AppleCare-planen eller originalkvittot till hands.

Riktlinjerna för återbetalning kan variera i olika regioner. Läs mer om de villkor som gäller för din produkt och ditt land eller din region.