Så ansluter du Apple USB SuperDrive

Få reda på vilka Mac-datorer som kan använda Apple USB SuperDrive och hur du ansluter den.

USB Superdrive framifrån

Kontrollera kompatibiliteten

Apple USB SuperDrive är kompatibel med Mac-modeller från 2008 och senare som inte har en inbyggd optisk enhet.

Ansluta och använda din SuperDrive

För att använda din SuperDrive ansluter du den till en USB A-port på din Mac* och för sedan in en skiva. Se till att den silverfärgade ytan på SuperDrive är vänd uppåt.

Om du vill ansluta din SuperDrive till en Thunderbolt 3- (USB-C) eller USB C-port på din Mac kan du använda en av följande adaptrar

Mata ut en skiva

Om du vill mata ut en skiva klickar du på Finder i Dock och väljer sedan Arkiv > Mata ut. Om ditt tangentbord har en utmatningsknapp trycker du och håller ned utmatningsknappen.

Läs mer

Få hjälp med den direktmatade SuperDrive-enheten på din Mac-dator.

* Om din SuperDrive inte svarar när du ansluter den till en extern bildskärm eller USB-hubb ansluter du SuperDrive till en USB-port direkt på datorn.