Om din Mac inte ansluter till internet via wifi

Om din Mac är ansluten till ett wifi-nätverk men inte kan ansluta till webbplatser, e-post och alla andra internettjänster provar du följande lösningar.

För att ansluta till internet via wifi måste din Mac först vara ansluten till ett wifi-nätverk, och det nätverket måste tillhandahålla en anslutning till internet. Om du vill ansluta till ett wifi-nätverk klickar du på Wi-Fi i Kontrollcenter eller menyraden, och väljer sedan ett nätverk från menyn. Om webbplatser, e-post och alla andra internettjänster fortfarande inte är tillgängliga efter anslutning till wifi, provar du följande lösningar.

Starta om Mac-datorn

Det kan hjälpa att starta om eftersom din Mac sedan automatiskt förnyar internetadressen som den tilldelades när den gick med i wifi-nätverket. Eller också kan du förnya IP-adressen manuellt. Detta kallas för att förnya DHCP-leasingavtalet. Om leasingavtalet löpte ut och adressen redan används av en annan enhet tilldelas din Mac en ny adress.

Kontrollera VPN eller annan säkerhetsmjukvara

Om du installerade VPN eller annan mjukvara som övervakar eller interagerar med dina nätverksanslutningar, kan den mjukvaran påverka åtkomsten till internet. Läs om nätverksproblem kopplade till VPN och annan mjukvara

Använda de inbyggda diagnostikverktygen

Wifi-rekommendationer. Klicka på Wi-Fi i Kontrollcenter eller menyraden och leta efter ett menyalternativ som heter Wi-Fi-rekommendationer. Om du ser det har din Mac upptäckt ett problem och har rekommendationer. Välj Wi-Fi-rekommendationer om du vill veta mer.*

Trådlös diagnos.Tryck och håll ned tangenten Alternativ på tangentbordet medan du klickar på Wi-Fi i Kontrollcenter eller menyraden. Välj sedan Öppna trådlös diagnos från menyn. Läs mer om att använda Trådlös diagnos för att analysera din trådlösa miljö.

Fönstret för Trådlös diagnos som visar diagnostiska resultat

Uppdatera wifi-routern

Om du hanterar nätverkets wifi-router installerar du de senaste fasta mjukvaruuppdateringarna för routern enligt tillverkarens rekommendationer. Det kan också hjälpa att helt enkelt starta om routern och använda Apples rekommenderade inställningar för wifi-routrar och åtkomstpunkter.

Prova ett annat nätverk eller kontakta din internetleverantör

Om du kan komma åt internet när du är ansluten till ett annat nätverk, eller om du är osäker, kontrollerar du med din nätverksadministratör eller internetleverantör (ISP) för att säkerställa att ditt nätverk fungerar korrekt.

*Wifi-rekommendationer är inte tillgängligt för internetdelningar eller nätverk som använder vissa protokoll för företagssäkerhet, som WPA Enterprise eller WPA2 Enterprise.