Om du inte kan logga in med tvåstegsverifiering med ditt Apple-ID

Läs om vad du kan göra om du har aktiverat tvåstegsverifiering för ditt Apple-ID och inte kan logga in.

När du har tvåstegsverifiering för ditt Apple-ID behöver du alltid två av de följande för att logga in:

• Lösenordet till ditt Apple-ID
  • Åtkomst till en av dina tillförlitliga enheter
  • Din återställningsnyckel

Om du glömmer lösenordet till ditt Apple-ID

Gå till iforgot.apple.com för att nollställa ditt lösenord. Du måste ange din återställningsnyckel och kunna ta emot en tillfällig verifieringskod på en av dina tillförlitliga enheter.

Om du har förlorat den betrodda enheten eller telefonnumret som var kopplad till ditt Apple-ID

Du kan logga in och lägga till en ny betrodd enhet eller telefonnummer till ditt konto om du fortfarande har din återställningsnyckel och kommer ihåg ditt Apple-ID. Du kan också ta bort andra enheter som du har förlorat, sålt eller gett bort.

1. Gå till din Apple-ID-kontosida och ange ditt Apple-ID och lösenord.
  2. På skärmen Verifiera din identitet väljer du Kommer du inte åt dina betrodda enheter?
  3. I popupfönstret anger du din återställningsnyckel.
  4. Gå till avsnittet Säkerhet och klicka på Redigera.

Ta bort enheten om du inte längre vill använda den för att bekräfta din identitet. Om du har fler enheter med Hitta min iPhone aktiverat, kan du verifiera dem som betrodda enheter. Du kan också lägga till flera betrodda telefonnummer.

Om du har tappat bort återställningsnyckeln

Så länge du kommer ihåg lösenordet till ditt Apple-ID och har tillgång till en av dina tillförlitliga enheter kan du logga in och skapa en ny återställningsnyckel.

1. Gå till din Apple-ID-kontosida.
  2. Logga in med ditt lösenord och betrodda enhet.
  3. I avsnittet Säkerhet klickar du på Redigera > Ersätt förlorad nyckel.

Förvara din nya återställningsnyckel på ett säkert ställe. Din gamla återställningsnyckel fungerar inte längre och du kan inte använda den för att återställa ditt lösenord och komma åt ditt konto.

Om du har tappat bort två eller fler av de inloggningsobjekt som krävs

Som nämnts ovan kräver tvåstegsverifiering minst två av objekten nedan för att det ska gå att logga in:

• Lösenordet till ditt Apple-ID
  • Åtkomst till en av dina tillförlitliga enheter
  • Din återställningsnyckel

Om du tappar bort två av de här objekten permanent kommer du inte att kunna logga in eller återfå åtkomst till ditt konto. I det här fallet måste du skapa ett nytt Apple-ID. Du kan skapa ett nytt från Apple-ID-sidan.

Läs mer

Tvåstegsverifiering skiljer sig från tvåfaktorsautentisering–den förbättrade säkerhetsmetod som är inbyggd direkt i iOS 9 och OS X El Capitan.

Du kan läsa mer om säkerhet och ditt Apple-ID.